Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Sinds afgelopen zaterdag heeft elke ploeg in de hoofdklasse B een overwinning achter zijn naam staan. Hierdoor zijn de ploegen onderin nu ook erg dicht bij elkaar. Bovenin is Urk op dit moment de te kloppen ploeg. De voorsprong op de achtervolgers is nu 4 punten. Na zaterdag is dat zeker anders. Want Urk gaat op bezoek bij Excelsior’31. Deze ploeg staat tweede met 4 punten achterstand. Deze wedstrijd is dan ook de topper van deze speelronde. Ook SC Genemuiden tegen Sparta Nijkerk is een wedstrijd waar het nodige van verwacht mag worden. Bij alle andere wedstrijden staan ook veel belangen op het spel. Bij winst kun je zo een paar plaatsen stijgen. Logisch dat je bij verlies dan een de omgekeerde weg gaat. De competitie is nog lang, maar er is al wel wat tekening in de strijd ontstaan. Nu maar kijken of deze trend na zaterdag nog zichtbaarder is geworden.

Excelsior’31 – Urk

Dit is de topper van deze competitieronde. Koploper Urk op bezoek bij nummer 2 Excelsior’31. De thuisclub van trainer Wesselink won de laatste 4 competitie wedstrijden overtuigend. Met spits Hielke Penterman in vorm weet je zeker dat doelpunten maken geen probleem is. Urk verloor op 8 september van AZSV, maar won daarna alle wedstrijden. In Hessel Snoek heeft Urk een spits die makkelijk scoort. Vier punten voorsprong heeft Urk op de achtervolgers, dus bij verlies blijft Urk nog steeds koploper. Urk verslaan is een hele toer, maar Excelsior’31 moet daartoe thuis in staat zijn.

AZSV – Buitenpost

AZSV begon goed aan de competitie, maar de laatste weken gaat het niet meer zo soepel voor de Aaltenaren. Het wordt dus tijd om weer eens punten te pakken. Buitenpost is debutant in de hoofdklasse. Elke week verkopen ze de huid zo duur mogelijk, maar ze merken het verschil tussen de 1e klasse en hoofdklasse. Dat zal deze wedstrijd weer blijken. AZSV is een ervaren ploeg die al een paar seizoenen op dit niveau speelt. De lange reis van Buitenpost naar Aalten levert helaas geen punten op voor de bezoekers. AZSV gaat deze wedstrijd winnen.

SC Genemuiden – Sparta Nijkerk

Bij SC Genemuiden loopt het niet naar wens de laatste weken. Dat bleek ook zaterdag in Wierden waar SC Genemuiden met 2-1 verloor. De goede vorm is er op dit moment niet. Bij Sparta Nijkerk is die vorm er wel. Na een moeizame start van het seizoen is de ploeg nu goed bezig. Hierdoor staat de club nu op de gedeelde tweede plaats. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Verliest de thuisclub deze wedstrijd ook, dan is voorlopig de aansluiting met de top verloren. Verlies van Sparta Nijkerk zorgt er ook voor dat de concurrenten kunnen weg lopen. Het kan een mooie wedstrijd worden tussen deze beide ploegen. De betere vorm van Sparta Nijkerk zorgt ervoor dat ze deze wedstrijd gaan winnen.

SDC Putten – Staphorst

SDC Putten verloor zaterdag van WHC. Lange tijd leek het een 0-0 wedstrijd te worden, maar in blessure tijd scoorde WHC de winnende 1-0. Staphorst won met moeite van DETO Twenterand. Ook bij Staphorst gaat het moeizaam de laatste weken. SDC Putten zal ook in deze wedstrijd het initiatief aan Staphorst gunnen, om dan te proberen toe te slaan uit snelle counters. Gelet op de vorm van beide ploegen is een gelijkspel de verwachting bij deze wedstrijd.

ACV – WHC

ACV verloor nog maar 1 wedstrijd dit seizoen. Dat was thuis tegen AZSV. Zaterdag werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen DUNO D. WHC won zaterdag voor de eerste keer dit seizoen. SDC Putten werd met 1-0 verslagen. Om verder uit de onderste regionen te verdwijnen heeft WHC nog meer punten nodig. Punten halen tegen ACV lijkt echter een brug te ver . ACV heeft een sterk elftal dat thuis gaat winnen van WHC.

DETO – CSV Apeldoorn

Een wedstrijd tussen twee ploegen die laag op de ranglijst staan. Beiden zullen dan ook denken, dit is een tegenstander waar tegen we mogelijkheden hebben om punten te pakken. DETO had zaterdag de kans om punten te pakken tegen Staphorst, maar wist geen van de verkregen kansen te benutten. CSV Apeldoorn wist wel raad met de kansen, en won met 3-0 van Flevo Boys. Veel krachtsverschil zit er niet tussen deze beide ploegen, vandaar de verwachting is dat het op een gelijkspel gaat uitdraaien.

Berkum – DUNO D

Berkum is wat wisselvallig bezig de laatste weken. Winnen met 3-0 van SVZW, maar afgelopen zaterdag werd er tegen Urk met 4-1 verloren. DUNO D heeft de beschikking over een sterke selectie, die in staat moet zijn om bovenin mee te draaien in de hoofdklasse. Wel heeft de club op dit moment te maken met blessure gevallen. Op het eigen kunstgras is Berkum moeilijk te verslaan, maar DUNO D moet daartoe in staat zijn. De winst is voor de bezoekers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer