WVC Volley dames verliest in vijfsetter van Set-Up’65 2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Weghorst Makelaardij WVC Volley tegen Springendal Set-Up ’65 2 op het programma. De wedstrijd werd door de dames uit Wierden begonnen met de volgende opstelling: Myrthe Maris, Kristen Lenink, Kira Schorn, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman, Loes Boone en Lisette Ottenschot. De dames gingen goed van start en aan de stand te zien waren beide teams aan elkaar gewaagd. Toch kon Set Up na een kleine achterstand van 9-8, door een goede serve en veel fouten van de kant van WVC , uitlopen naar 9-16. Na twee time-outs aan Wierdense kant werd Fleur Kleine Schaars erin gebracht voor de serve. Dit bleek een goede wissel te zijn, want Fleur wist de stand door haar serve terug te brengen naar 17-16. Om en om werden er punten gemaakt, maar uiteindelijk trokken de dames uit Ootmarsum aan het langste eind en wonnen de set met 28-30.

In de tweede set kwam WVC Volley goed uit de startblokken, de passlijn stond goed, er werd goed geserveerd en er werd veel gescoord. Tot een stand van 13-13 werden er van beide kanten mooie punten gescoord. Daarna nam Set-Up meer initiatief en konden ze makkelijk uitlopen. Hoewel de Wierdense dames nog redelijk terug konden komen door een goede serve serie van Mythe Maris, won Set Up ook deze set, nu met 20-25.

Trainer Frank van den Noort koos voor een verandering van strategie in de derde set. Hij gaf de dames van WVC de opdracht mee om op een andere positie te serveren. Dit pakte goed uit voor WVC Volley. Vanaf het begin van de set hadden zij de dames van Set-Up onder druk en dat zorgde voor de nodige punten. De Wierdense dames wisten dit de hele set vast te houden en mede door een aantal mooie punten van Marlijne ter Avest wonnen ze deze set overtuigend met 25-16.

In de vierde set was WVC Volley natuurlijk gebrand op winst in deze set om nog kans te hebben op het winnen van de wedstrijd. Door een storing met de computer hebben beide teams lang moeten wachten op de start van deze set, maar nadat er besloten werd om op papier verder te gaan, kon ook met de vierde set gestart worden. De extra rust heeft de dames uit Wierden goed gedaan, want ze gingen deze set wederom goed van start. Libero Kira Schorn had de passlijn van WVC goed neergezet, waardoor er veel kon worden aangevallen en dus ook gescoord. De Wierdense dames wonnen deze set vrij gemakkelijk met 25-13.

Er kwam dus een vijfde set, die beide teams uiteraard wilden winnen. Set-Up nam hierin initiatief en zette de passlijn van WVC onder druk met een sterke serve. WVC had hier geen antwoord op en kreeg geen grip op de set. De bijna tweeëneenhalf durende wedstrijd had z’n weerslag op de beide teams, maar Set-Up wilde koste wat kost deze wedstrijd winnen. Deze set werd dan ook gewonnen door de dames uit Ootmarsum met 7-15.

Foto’s: Jan van den Noort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer