Amicitia pakt punt in laatste seconde in derby tegen AKC

Na een matige eerste helft van de veldcompetitie kon Amicitia zich volop voorbereiden op de zaalcompetitie. Na de nodige oefenwedstrijden en trainingen stond de ploeg van trainer/coach Michel Ligt op scherp. Dit was ook van groot belang, want de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie was meteen de derby tussen Amicitia en AKC uit Almelo. Een wedstrijd in de overgangsklasse die altijd veel spanning en emotie met zich meebrengt.

In de goedgevulde en sfeervolle sporthal de Stamper in Vriezenveen ging de wedstrijd om 20 uur van start. De opening was voor de thuisploeg; 4-2, maar AKC kon via 4-4 en 6-6 prima bijblijven. De spanning was merkbaar in de zaal en het publiek was ook luid en duidelijk aanwezig. Amicitia sloeg het eerste gat in de eerste helft met een tussenstand van 9-6, maar ook dit kon AKC vervolgens weer rechttrekken. Ruststand 16-15 in het voordeel van de thuisploeg. Michel Ligt gaf in de rust aan dat er meer diepte in het spel moest komen, verdedigend de afspraken nakomen en de wil om te winnen uitstralen. Dat moest er in de tweede helft voor zorgen dat de Vriezenveense formatie de punten in Vriezenveen kon houden.

Toch kwam AKC de ploeg sterker uit de kleedkamer. Ze namen de leiding in de wedstrijd en brachten de stand naar 16-19. Met een time-out voor Amicitia en een aantal wissels kon de ploeg weer dichterbij komen; 19-20. Even later stonden de ploegen weer naast elkaar 21-21 en lagen de kansen weer gelijk. Het beloofde een spannende slotfase te worden. Amicitia pakte via 23-22 de voorsprong, maar AKC scoorde 2 keer; 23-24. Met nog twee minuten op de klok was de stand in het voordeel van AKC; 24-25. Amicitia kreeg nog de nodige kansen om de gelijkmaker te scoren, maar dit lukte uiteindelijk in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De ploegen gingen het veld af met een gelijkspel: 25-25. Een spannende Twentse derby waarbij de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren en tevreden met het eerste punt in de competitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer