Apollo 8 in vijf sets langs Set-Up’65; eerste verlies Eurosped

De Twentse volleybalderby tussen Apollo 8 en Springendal Set-Up’65 is zondagmiddag in een vijf sets overwinning voor de ploeg uit Borne geëindigd. De eerste set ging met 25-18 naar de promovendus, maar in de tweede en derde set waren de gasten uit Ootmarsum met 17-25 en 16-25 te sterk voor de thuisclub.

In de vierde set was het voor de thuisclub alles of niets en het nam in een mum van tijd een 12-7 voorsprong. In de slotfase deed Set-Up’65 nog wel iets terug, maar de thuisclub trok met 25-22 aan het langste eind waardoor een vijfde en beslissende set nodig was. Apollo 8 trok de goede lijn van de vierde set goed door en won deze set met 15-11.

In Vroomshoop leed koploper Eurosped een verrassende 0-3 nederlaag. Met de alles zeggende setstanden van 18-25, 20-25 en 14-25 bracht provinciegenoot Regio Zwolle Volleybal Eurosped een ruime en een verdiende eerste nederlaag toe. Eurosped gaat nog wel aan de leiding maar de voorsprong op Zwolle is geslonken tot één punt. Set-Up’65 is zesde met twee punten meer dan de nummer zeven Apollo 8.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer