De Tukkers verliest door late treffer van Eilermark: 1-2

De Tukkers verloor afgelopen zondag de competitiewedstrijd van Eilermark. De zwart-witten kwamen terecht op voorsprong en zagen Eilermark na de rust langszij komen. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde de ploeg uit Glanerbrug de winnende treffer.

De thuisploeg speelde een prima eerste helft. De eerste mogelijkheid kwam uit een vrije trap. Stijn Boswerger stond vrij bij de tweede paal en gleed de bal maar net naast het doel. Eilermark kreeg na ongeveer 10 minuten spelen de eerste schotpoging en dat was tevens het enige wapenfeit in de eerste helft. Doelman Daan Keupink kon de bal simpel vangen. De Tukkers wist Eilermark het voetbal te beletten en speelde zelf goed in balbezit met kansen tot gevolg. Het schot van Ruben Hulshof werd van richting veranderd waardoor de bal niet tussen de palen belandde. Na een half uur spelen kwamen de Albergenaren terecht op voorsprong. De voorzet van Ingo Kroeze bereikte Sjoerd Visschedijk bij de tweede paal. Hij controleerde goed en schoot met zijn linker de bal tegen te touwen.

Eilermark herstelde zich van de slechte eerste helft en kreeg vlak na de thee een levensgrote kans. De Tukkers verloor de bal en de gasten kwamen er razendsnel uit. Dehly Nahrwold kwam oog in oog met doelman Daan Keupink. Gelukkig voor de thuisploeg schoot hij de bal naast. Vlak daarna verdubbelde De Tukkers bijna de voorsprong. Joep Egberink pikte de afvallende bal op en zijn schot raakte de paal. De thuisploeg was in de tweede helft slordiger in de passing waardoor Eilermark kleine mogelijkheden kreeg. Daan Keupink redde knap op een vrije trap van Kenneth Cooper.

Na een uur spelen was het wel raak voor de ploeg uit Glanerbrug. Een lange bal werd goed gekopt en Farough Saadi was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 1-1. In het restant van wedstrijd vielen er geen kansen meer te noteren. Het duel verdiende eigenlijk geen winnaar, maar die kwam er wel. Vlak voor tijd schoot Dayiem Hayta de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in het dak van het doel: 1-2. De Tukkers probeerde nog wat te forceren in de extra tijd, maar kwam het doelpunt niet meer te boven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer