EHV heren trappen vol in Apeldoornse counterval

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse op eigen veld met 4-1 verloren van Apeldoorn, de directe concurrent voor een plek in het linker rijtje. De bezoekers kwamen al snel op 0-1 na een cadeautje van de arbitrage in de vorm van een veel te makkelijk gegeven strafcorner. De thuisploeg zette goed aan, maar miste de kracht en de overtuiging om in de cirkel de trekker over te halen. Aan de andere kant belandde een verdwaalde bal via een eigen stick in het EHV-doel: ruststand 0-2.

In de tweede helft waren de Enschedeërs opnieuw het meest in balbezit, maar Apeldoorn ging veel slimmer met de countermogelijkheden om en nadat Marnix Brands bij de stand 0-3 iets terugdeed, werd het vlak voor tijd ook nog 1-4. Trainer-coach Jack Justus kon daar op zich niet mee zitten: ‘Als je vol op jacht bent naar de 3-2 dan weet je dat je risico’s loopt en of het dan 4-1 of 5-1 wordt zal me verder jeuken. Wat me wel dwars zit is de amateuristische, om niet te zeggen naïeve wijze waarop we het weggeven. Ons spel is best goed en bij vlagen zelfs uitstekend, maar de beloning blijft uit en dat was vandaag helaas niet de eerste keer. Dat moet eraf en daar gaan we hard aan werken.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer