HCTwente MB1 stoomt op naar plek 2 in Super-B

Na een score van 3 punten uit 2 wedstrijden (verlies tegen Bloemendaal, winst tegen HC Klein Zwitserland) reisden de meiden van HCTwente zaterdag 10 november af naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen GHHC. Vanaf het begin van de wedstrijd werd GHHC onder druk gezet, echter de duels werden vaker door GHHC gewonnen. Het was HCTwente die, gezien het spelbeeld, verdiend een voorsprong nam. Halverwege de eerste helft scoorde Sophie Olde Veldhuis.

Na goed druk zetten, kreeg GHHC de bal niet goed meer weg. Een onderschepping en een prima actie langs de achterlijn leidde uiteindelijk tot een doelpunt. Echter, één minuut later was de stand al weer gelijk. Door een uitbraak vanaf de hervatting wist GHHC direct een strafcorner te versieren. En zoals zo vaak in hockey, bleek deze strafcorner uitermate effectief. De HCTwente keepster Laurie Hietbrink, die prima inviel voor de geblesseerde Britt Habers, raakte de bal nog aan maar kon niet voorkomen dat GHHC scoorde. Daarmee gingen beide ploegen de rust in. De tweede helft liet een groter krachtsverschil zien tussen GHHC en HCTwente. HCTwente ging feller en beter spelen en dat leidde al snel tot de 1 – 2. Een fraai gecombineerde strafcorner tussen Tirza Kuiphuis en Emma Mulder werd door de laatste simpel afgemaakt.

GHHC kwam steeds minder aan spelen toe en probeerde met een alles of niets offensief nog een gelijkmaker te forceren. De ruimte die daardoor ontstond was de spitsen van HCTwente op het lijf geschreven. Een mooie combinatie tussen Sophie Olde Veldhuis en Emma Mulder bracht de 1 – 3 op de borden. Een uitslag die, gezien de druk en kansen, groter had kunnen zijn. Met een prima 2e overwinning in de Super-B staat HCTwente nu op een 2e plek, direct achter Bloemendaal en net voor Hilversum. De strijd om plek 2 staat komende zaterdag op het programma, wanneer HCTwente MB1 in een thuiswedstrijd de meiden van Hilversum MB1 ontvangt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer