Heren EHV nemen op de valreep punt mee uit Houten

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse een prima prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen bij Houten, de sterke nummer twee die dit seizoen tot nu toe op eigen veld alleen nog had verloren van koploper Zwolle. Het spel van de thuisploeg was door de EHV-staf uitputtend geanalyseerd en de voorspelling kwam uit, dat Houten het vooral van hoge ballen en lange halen zou moeten hebben. Meer smaken hadden ze niet en dat was zeker ook de verdienste van EHV, dat vooral op het middenveld veel beter hockeyde.

Beide teams kwamen voor rust niet aan scoren toe en in de tweede helft had Houten alleen in de eerste tien minuten een optisch overwicht, dat werd beloond met een goal uit een strafcorner. EHV schrok hier niet van en de jonge ploeg bleef geloven in eigen kunnen. Die volharding werd beloond toen trainer-coach Jack Justus vlak voor tijd zijn keeper Paul Bongers naar de kant riep en Joris Maathuis vliegende kiep ging spelen.

Houten kon hier slecht mee omgaan en wist zich geen raad met de situatie. In de laatste seconde, het eindsignaal was al geblazen, haalde Floris Kroezen de trekker over in de rebound van een strafcorner: eindstand 1-1. De doelpuntenmaker was hiermee, na zijn winnende treffer tegen Beuningen, opnieuw belangrijk voor zijn team en werd mede daardoor gekozen tot Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer