RSC Rossum en SV Vasse delen de punten

SV Vasse heeft een punt overgehouden aan het kaartenfestijn in Rossum tegen de RSC. De blauwitten kwamen nog op voorsprong, maar wisten vandaag de nul niet te houden. Het werd uiteindelijk 1-1. De wedstrijd golfde in de eerste kwart van de wedstrijd op en neer. RSC was vooral gevaarlijk via de buitenspelers, maar toch was het Vasse dat op voorsprong kwam.

Daan Haarhuis had de lat al geraakt en werd een aantal minuten later opnieuw goed diep gestuurd. De aanvaller sneed goed naar binnen en schoot de bal laag in de korte hoek. Een tiental minuten later stond het echter al weer gelijk. Opnieuw was het de buitenspeler van RSC die doorbrak, hij gaf de bal goed terug en via een kluts werd de bal binnen gewerkt. Na 45 minuten floot de scheids, na een enerverende eerste helft met veel kansen, voor de rust.

Na rust hadden beide teams de zaken achterin goed voor elkaar. Er werden niet veel kansen gecreëerd, wel vielen er aan beide kanten veel gele kaarten waardoor het spel vaak stil lag. RSC was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en kreeg een aantal schietkansen, maar Chiel Veer was in de scrimmage een aantal keer een sta in de weg voor de roodhemden. Na 88 minuten kreeg Jordy Blankenvoort zijn tweede gele kaart en het slotoffensief werd ingezet door RSC.

De club uit Rossum kreeg nog een tweetal kansen maar Kenneth Schuurman hield zijn doel in de tweede helft schoon. Het eerste elftal van Vasse pakte uiteindelijk een verdiend punt op bezoek bij de koploper. Ook komende zondag staat er een uitwedstrijd gepland voor SV Vasse. Dit keer wordt er afgereisd naar Almelo, waar onder de rook van het Polman Stadion wordt aangetreden tegen de plaatselijke SV.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer