Ruime overwinning STEVO op NEC

Wie doelpunten wil zien moet dit seizoen bij STEVO zijn. In de 8 tot nu toe gespeelde competitie wedstrijden vielen er maar liefst 37 te noteren, waaronder 4 in de vooruit gespeelde wedstrijd tegen NEC. Allemaal aan de goede kant deze keer, resulterend in een 0-4 overwinning. NEC begon naar eigen zeggen gehavend aan de wedstrijd en miste een stuk of 7 basisspelers. Toch zag het er in de eerste helft niet naar uit dat Stevo naar 4-0 zou uitlopen. NEC beschikte over een paar snelle, behendige spelers die het de achterhoede van Stevo bij tijd en wijle behoorlijk lastig maakten, zonder overigens tot hele grote kansen te komen behoudens een laag schot dat met moeite door Roy Kreuwel gepareerd werd.

In de 20e minuut brak Stevo de wedstrijd open. Een lange uittrap van Roy Kreuwel belandde bij Roy Wigger die zich op de punt van de 16 vrijspeelde en de bal fantastisch in de verre kruising krulde. Stevo was in het restant van de eerste helft een aantal keren zelfs dicht bij de 0-2. Een kopbal van Ingmar Reinerink na een corner werd van de lijn gehaald en een hard schot van Stan Nijhuis vanaf rand 16 eindigde op de vuisten van de doelman. NEC stelde er een paar kleinere kansen tegenover.

Na rust was het beste er wel af bij NEC. Aangezien Stevo echter weigerde de genadeklap uit te delen, bleef de wedstrijd nog lang redelijk spannend. Tot een minuut of 10 voor het einde. Roy Wigger speelde Niels Wigger aan in de diepte die koel bleef en afrondde: 0-2.
De beslissing was daarmee gevallen en Stevo liep de laatste 10 minuten eenvoudig uit naar 0-4. Eerst was het Niels Wigger die aan de zijkant diep gestuurd werd en breed legde op de meegelopen Roy Wigger die simpel de 0-3 binnenschoof en in de “dying seconds” was het de ingevallen Remon Kruiper die na een uitbraak een voorzet op maat binnenkopte: 0-4.

Stevo komt daarmee op 15 punten uit 8 duels en blijft bovenin meedraaien. Volgende week zondag speelt Stevo wederom een uitwedstrijd, tegen Winterswijk. Vervolgens dan over 2 weken de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer