Sportlust Vroomshoop verliest thuis van KOSC

Nadat vorige week werd verloren van SV Delden had Sportlust deze week de kans om revanche te halen tegen KOSC uit Ootmarsum in wederom een thuiswedstrijd. Helaas was er geen sprake van een revanche en werd er opnieuw een thuisnederlaag geleden tegen een ploeg die twee seizoenen geleden nog in de 2e klasse uitkwam.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had de uitploeg een doelsaldo van 0, bestaande uit 9 doelpunten voor en hetzelfde aantal tegen. Deze cijfers waren ook in deze wedstrijd terug te zien. KOSC bleek een georganiseerde en volwassen ploeg, die weinig kansen en ruimtes weggaf in de defensie. De eerste helft ging gelijk op met een aantal mogelijkheden aan beide kanten zonder echte kansen gecreëerd werden. Echter werd er gerust met een 0-2 achterstand, omdat de bezoekers twee keer wisten toe te slaan uit een dode spelsituatie. Allereerst werd er een corner binnengekopt en vervolgens werd een werd via een rebound uit een vrije trap, die in eerste instantie nog uitstekend gered werd door Frank Dubbink, de 0-2 binnen geschoten.

Het eerste kwartier na rust wist Sportlust de druk op de ketel te brengen en werden er een aantal hachelijke situaties gecreëerd voor het doel van KOSC. Helaas was het geluk niet aan de zijde van de thuisploeg. Zo zag onder andere Dennis Jozic een bal met wat ongeluk op de lat uiteen spatten en werden er meerdere inzetten van dichtbij geblokt door de goede defensie van de bezoekers uit Ootmarsum. Door een aantal wissels en blessuremomenten werd het ritme uit wedstrijd gehaald en wist Sportlust de aansluitingstreffer niet meer te vinden.

In de slotfase wist KOSC nog een aantal keer gevaarlijk te worden in de omschakeling maar kon Sportlust de doelman danken dat de marge op twee bleef. In een gelijk opgaande strijd werd de wedstrijd uiteindelijk beslist door de dode spelsituaties. Volgende week wacht er een nieuwe kans om drie punten te pakken, dan wacht er een uitwedstrijd bij UD Weerselo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer