Twee eredivisie volleybalderby’s in Twente

Zondag opnieuw een derby voor Team Eurosped. Om 15.30 uur spelen zij in Het Punt in Vroomshoop tegen de dames van Regio Zwolle Volleybal. Regio Zwolle Volleybal is drie jaar geleden gepromoveerd naar het hoogste niveau en heeft zich sindsdien prima gehandhaafd in de eredivisie.

Beide teams hebben elkaar ook al getroffen in de voorbereiding en het belooft een spannende wedstrijd te worden want ook Regio Zwolle Volleybal is dit seizoen goed van start gegaan. Het team onder leiding van Wilfried Groothuis bezet namelijk momenteel de derde plaats in de ranglijst. Wil Team Eurosped van Jan Berendsen (foto) ook deze Overijsselse derby bijschrijven zullen zij hun foutenlast van de afgelopen week drastisch omlaag moeten brengen.

Ook in Borne is deze zondag een derby op het hoogste eredivisie niveau. Promovendus Apollo 8 ontvangt dan in eigen hal Springendal Set-Up’65 uit Ootmarsum. De ploeg van de trainers Bart en Thijs Oosting bezet met zes punten uit evenveel gespeelde wedstrijden een zevende plaats, drie punten minder dan Set-Up’65 dat vijfde staat. Bij de thuisclub zal Laury Donker (foto onder) niet meer te bewonderen zijn. Zij kan haar studie niet meer combineren met volleyballen op top niveau.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer