Verdiende overwinning vv Langeveen op avc Heracles

Langeveen ging tegen AVC Heracles door waar het tegen VC Fleringen gebleven was, dat was namelijk de persoonlijke duels winnen. In de eerste 10 minuten gebeurde er niet veel, het was de afwachtende houding van Langeveen tegen een ploeg die moeite had met de opbouw. In de 15e minuut werd, uit een onderschepping, Mart Leus bereikt, die zette goed voor. Simon Schröder schoot jammer genoeg tegen de paal.
Ook vlak daarna glipte Schröder goed langs de back, echter hij kon geen schot op goal lanceren. In de 30e minuut was het dan eindelijk de 0-1. Schröder speelde de rechtback uit, vervolgens legde de centrale verdediger hem neer in het strafschopgebied. Dit resulteerde in een duidelijke penalty. Wessel Waaijer bleef rustig en liet de keeper de verkeerde kant opduiken. Een ogenblik later had Roy van de Aast de 0-2 op de schoen, oog in oog met de keeper schoot hij onrustig tegen de doelman aan. Ruststand 0-1.
In de tweede helft gingen de Heraclieden iets opportunistische spelen. De eerste wapenfeit was echter pas na 60 minuten spelen. Een vrije trap werd door Thijs Averes simpel gevangen. De thuisploeg probeerde het wel maar kon geen opening vinden in de goed spelende verdediging van Langeveen. Vlak daarna viel de verdiende 0-2. Van de Aast slingerde de bal vanaf de rechterkant goed voor, spits Mart Leus kopte de bal hard tegen de touwen.
In de resterende minuten gebeurde er weinig, elke speler van was gebrand om de 3 punten mee naar Langeveen te nemen. Als Langeveen effectiever was geweest dan kon de score nog verder oplopen. Een smet op de wedstrijd was toch wel de ernstige blessure bij de keeper van de Heraclieden. In overleg met beide aanvoerders werd besloten om de wedstrijd te beëindigen. Er waren ook nog maar enkele minuten te spelen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer