34e Auni-zaalvoetbaltoernooi opnieuw een groot succes

Afgelopen zaterdag vond de 34e editie plaats van het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi te Hengelo. Het toernooi is weer met groot succes afgerond. Kampioen is geworden FC POSOF uit Hilversum. De beginaftrap van het 34e Auni-Toernooi werd voor de 8e keer achtereenvolgens verricht door Emre Kandemir. Hij is de 14-jarige zoon van de organisator.

Het spel was weer van zeer hoog niveau, de belangstelling van het publiek was de gehele dag groot en natuurlijk stond Sportiviteit en Respect weer voorop en was de gezelligheid en de sfeer in de sporthal grandioos. Ook dit jaar waren er vele prominente spelers te bewonderen die elders spelen op BVO en Topdivisie veld/zaalvoetbal niveau, bekende straatvoetballers, verschillende internationals en nog vele anderen. Mike te Wierik (FC Groningen) heeft de voorronde gespeeld met zijn team TCPM-Stars, maar moest vanwege een andere verplichting helaas vroegtijdig weg. Titelverdediger (tweevoudig kampioen) EL-NINIOS uit Amsterdam stelde dit jaar teleur en kwam niet verder dan een 9e plaats. Aanvankelijk waren ze zo zelfverzekerd de wisselbeker nu te kunnen behouden.

Hierna volgde de loting van de kwartfinaleronde verricht door Hicham Ziyech (broer van Hakim) en scheidsrechter Eric Braamhaar. Vervolgens was er een spannende voorwedstrijd tussen de JO15 juniorenteams ALL STARS tegen HVV Tubantia. Uitslag: 2-1.Na afloop kregen beide teams een grote beker uitgereikt en ieder spelertje werd onderscheiden met een gouden medaille.

Daarna volgde de aftrap van de kwartfinaleronde. Deze werd verricht door Emre Kandemir en onze ‘Mystery Guest’ Deniz Türüc. Deniz is voormalig speler van FC Twente en Go Ahead Eagles, nu speler van Kayserispor en tevens Turks international. De kwartfinalewedstrijden werden in erg hoog tempo gespeeld met zeer attractief en goed voetbal. Het publiek werd kostelijk

Van de 24 teams die deelnamen aan het toernooi, kwamen de volgende 12 teams verder tot de volgende rondes. Deze volgorde is tevens de einduitslag:

1e FC POSOF uit Hilversum 7e SURYOYE BARADAEUS uit Hengelo

2e FC ZSA ZSA SU uit Hengelo 8e TCPM-STARS uit Hengevelde

3e BEYDILLISPOR uit Utrecht 9e EL NINIOS uit Amsterdam

4e FC YOUNGBOYS uit Roermond 10e FC ACAR uit Hengelo

5e ALLAND uit Venlo 11e YOUNGBOYS uit Borne

6e ESA uit Arnhem 12e PESCARA uit Enschede

De eerste halve finalewedstrijd ging tussen: FC ZSA ZSA SU – FC YOUNGBOYS; FC ZSA ZSA SU wint de wedstrijd met 5-0. De tweede halve finalewedstrijd ging tussen: FC POSOF – BEYDILLISPOR; FC POSOF wint de wedstrijd met 4-1. Kleine finale: Wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen: FC YOUNGBOYS – BEYDILLISPOR; BEYDILLISPOR wint met 3-0 en wordt derde.

De grote finale werd gespeeld tussen FC POSOF uit Hilversum en FC ZSA ZSA SU uit Hengelo. Het waren twee technisch sterke teams die tegenover elkaar stonden. FC POSOF kwam op een 2-0 voorsprong, maar FC ZSA ZSA SU boog de achterstand in de allerlaatste seconde van de wedstrijd om in een 2-2 eindstand. Er volgde een verlenging en daarin besliste FC POSOF de wedstrijd met een 3-2 overwinning en werd terecht de grote kampioen van het 34e Auni-Toernooi. Eindstand: 3-2 (1-0 Okan Özçelik, 2-0 Ferhat Ayhan, 2-1 Stan Nijhuis, 2-2 Gökan Karadavut, 3-2 Okan Özçelik).

Fair-Play Cup: De Fair-Play Cup is gewonnen door SURYOYE BARADAEUS uit Hengelo. Beste speler van het toernooi: De beste speler van het toernooi is gekozen OKAN ÖZÇELIK van FC Posof uit Hilversum. Okan is voormalig speler van Antalyaspor en RKC Waalwijk. Beste keeper van het toernooi: Keeper van het toernooi is gekozen WOUTER LANKHEET van TCPM-Stars uit Hengevelde. Wouter is keeper van Longa’30. Topscoorder van het toernooi: De topscoordertrofee is gewonnen door de beste speler van het toernooi OKAN ÖZÇELIK van FC Posof uit Hilversum. Zowel de speler, keeper als de topscoorder van het toernooi kregen een speciaal gegraveerd glazen trofee aangeboden.

Foto’s: organisatie auni.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer