Amicitia pakt volle winst bij De Hoeve

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van Amicitia de uitwedstrijd tegen de Hoeve op het programma. Een voor Amicitia welbekende en pittige tegenstander in een altijd sfeervolle sporthal de Duker in Noordwolde. Amicitia speelde vanaf het eerste fluitsignaal gretiger en begon scherp aan de wedstrijd, waardoor er al snel een comfortabel verschil aan doelpunten op het scorebord stond. Doordat Amicitia over alle schijven trefzeker bleef, ging de ploeg de kleedkamer in met een 7-14 voorsprong.

‘Niet verslappen’ waren de codewoorden voor de tweede helft. Door een uitstekende verdediging van Amicitia, wist de Hoeve ook in de tweede 25 minuten aanvallend geen vuist te maken. Amicitia heerste in de rebound en bleef domineren. Via 16-23 werd het uiteindelijk een overtuigende 18-27 eindstand. Waar de Hoeve vorige week nog 37 doelpunten maakte, kwam men deze week maar tot de helft daarvan. Een verdiende zege voor het Vriezenveense Amicitia waarmee zij na twee speelrondes op de tweede plek van de ranglijst staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer