Amicitia verliest belangrijke wedstrijd

Zaterdag speelde Amicitia de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2018 in sporthal De Stamper tegen Sparta uit Zwolle. Het was een belangrijke wedstrijd, want als de ploeg onder leiding van Michel Ligt deze wedstrijd zou gaan winnen dan hebben ze vijf punten uit vier wedstrijden. Verliest Amicitia, dan blijven ze op drie punten en komen dan op een zevende plaats te staan in de ranglijst.

De selectie van Amicitia wist dat het opnieuw een zware wedstrijd zou worden en moest opnieuw alles geven. Er werd in de eerste paar minuten snel en veel gescoord, er werden veel vrije ballen gegeven en daardoor stond al vroeg in de eerste helft de stand 4-5 op het scorebord in Vriezenveen. Michel Ligt vroeg al snel in de wedstrijd een time-out aan. Het leek erop dat het de spelers van Amicitia wakker schudde. Na de time-out onderschepten ze snel de bal, Sparta kon in een paar aanvallen maar één keer schieten en daardoor kon Amicitia dichterbij kruipen.

Tien minuten voor rust kwam Amicitia voor het eerst in de wedstrijd op een gelijke hoogte; 7-7. Door twee keer een duel te winnen haalden de spelers er twee strafworpen uit en kwamen op een voorsprong van 9-7. Spelers van Sparta raakten gefrustreerd omdat ze tegen een achterstand aan keken. Een heer van Sparta maakte een overtreding op een heer van Amicitia, wat een gele kaart opleverde. Vier minuten voor rust was de stand nog gelijk maar helaas lukte het bij de oranjekragen niet meer zoals het de eerste paar minuten in de wedstrijd.

Veel kansen werden gemist en die kansen werden wel gescoord aan de kant van Sparta. Nog 3.5 seconden op het scorebord, althans dat dachten de spelers en de supporters, maar het moest van de arbitrage terug gezet worden naar 11 seconden. In deze 11 seconden kreeg Sparta nog een vrije bal en dat zorgde voor een ruststand van 11-14.

In de tweede helft werden er veel vrije ballen en strafworpen gegeven door de scheidsrechters, soms ook om een onduidelijke reden, maar deze kansen werden wel succesvol afgerond door Sparta. Amicitia probeerde het snel en functioneel neer te zetten voor de doorloopbal, dat leverde een doelpunt op 13-18. Door een paar wissels aan de kant van Amicitia en goed werk in de rebound door de heren werd het verschil terug gebracht naar drie. 16-19. Met nog 15 minuten te spelen kreeg Sparta nog drie vrije ballen en een strafworp.

Een blessurebehandeling aan de kant van Sparta duurde lang waardoor het spel een tijd stil lag. Toen het spel weer verder kon, scoorde Amicitia nog een doelpunt maar in plaats dat Amicitia dichterbij kon komen liep Sparta verder uit en dat resulteerde in een einduitslag van 22-28. Amicitia heeft nu een paar weken geen wedstrijden. 12 januari 2019 gaat de competitie verder. Amicitia speelt dan thuis om 19.30 uur tegen OWK.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer