Benauwde overwinning De Tukkers bij Reünie

Waar veel wedstrijden op natuurgras afgelopen zondag werden afgelast, vond vv Reünie tegen De Tukkers in Borculo wel doorgang. In een spannend duel won De Tukkers met 2-3. De Albergenaren hadden vanaf de aftrap het overwicht. De thuisploeg zakte ver terug en loerde om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Sjoerd Visschedijk scoorde na 6 minuten spelen al bijna de openingstreffer, maar de doelman redde met zijn voeten. Even later wist de goalie ook de kopbal van Ingo Kroeze te keren. In de 19e minuut was het wel raak voor De Tukkers. Op aangeven van Tymo Schär schoot Sjoerd Visschedijk de bal keurig in de hoek: 0-1.

Reünie scoorde in de 32e minuut uit een omschakel moment, maar deed dat in buitenspelpositie. De Tukkers bleef de betere en maakte vlak voor rust de 0-2. Tymo Schär stuurde Sjoerd Visschedijk de diepte in. Visschedijk legde de bal breed op Jelle Hulskotte die eenvoudig kon binnenschuiven: 0-2.

De thuisploeg kwam na de rust met een ander strijdplan en De Tukkers was even niet bij de les. Bij een terugspeelbal was er verwarring, waardoor de spits van Reünie simpel kon overnemen. Musa Dagdelen schoot raak en bracht zijn ploeg weer terug in de wedstrijd: 1-2. Vijf minuten later was het al bijna weer gelijk toen de knappe kopbal van Sander van Beek de lat raakte.

De Tukkers herstelde zich daarna en vond de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. Kjell Huisman kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit en trof bijna doel. De doelman van Reünie kon nog net zijn vingertoppen er tegenaan zetten. Jelle Hulskotte had de voorsprong na 70 minuten kunnen vergroten, maar hij mikte van dichtbij over. Zeven minuten later deed Kjell Huisman dat wel. De doelman kwam uit en dacht de lange bal van Robin Eidhof weg te kunnen schieten. Huisman stond scherp en was net iets eerder bij de bal. Hij schoot vervolgens voor een leeg doel de 1-3 binnen.

Reünie gaf zich niet gewonnen en maakte het 10 minuten voor het einde weer spannend. Sven Lammers was het eindstation na een aanval door de as van het veld. Zijn geplaatste schot in de hoek was trefzeker: 2-3. Via een klutsbal werd het nog bijna 3-3, maar Rens Davina kon uiteindelijk vrij eenvoudig redden brengen.

Het slotakkoord was voor De Tukkers. Kjell Huisman kwam oog in oog met de doelman. Ruben Hulshof was meegelopen en tekende voor de 2-4. Volgens de grensrechter deed hij dat in buitenspelpositie, dus werd het doelpunt afgekeurd. Hier bleef het bij en dus nam De Tukkers de volle buit mee terug naar Albergen.

Zondag speelt De Tukkers 1 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Victoria’28 komt op bezoek in Albergen. De aftrap op Sportpark ‘T Loarkamp is niet om 14:00 uur, maar om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer