Dames Het Ravijn door naar halve finale KNZB beker; heren gelijk tegen streekgenoot BZC

De waterpolodames van Z&PC Het Ravijn zijn er zaterdagmiddag in geslaagd de halve finale te bereiken van de KNZB beker. In het eigen bad werd het Leidse ZVL 1886 in een moeizame kwartfinale wedstrijd met 5-1 verslagen. De waterpoloheren maakten het zich zaterdagavond onnodig moeilijk tegen streekgenoot Schuurman BZC uit Borculo. Een 4-2 voorsprong werd teniet gedaan in de tweede periode en via tussenstanden van 4-2, 5-5, 7-7, werd de eindstand uiteindelijk 9-9.

De waterpolodames kwamen zaterdagavond de nodige energie tekort om de laatste kwartfinale bekerwedstrijd met goed waterpolo naar hun hand te zetten. De eindstand van 5-1 laat zien dat er minder energiek werd gespeeld. Positief in de wedstrijd was de goed uitgespeelde ondertal momenten, manminder. Daaruit kwam het Leidse team onder leiding van Jacob Spijker niet tot een scoringskans. Aanvallend werd wel geprobeerd om dat goed op te zetten maar de daaruit gecreëerde kansen werden niet goed uitgespeeld. Vrijdagavond 7 december komen de Leidenaren opnieuw naar Nijverdal. Dan wordt er een wedstrijd gespeeld in de Eredivisie competitie. Tijdstip van de wedstrijd is 21:15 uur.

De herenploeg van Het Ravijn kwamen zaterdagavond na vier periodes tegen Schuurman BZC niet verder dan een 9-9 gelijkspel. Ze begonnen fel aan de wedstrijd maar verslapten daarna en er kwamen gaten in de verdediging. “Aanvallend waren er een aantal goeie acties maar we laten nog veel kansen liggen”, vond aanvoerder Lars Gottemaker na afloop. “Uiteindelijk hebben we geluk met een gelijkspel”. Zaterdag 8 december spelen ze om 18:45 uur een uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort, gecoached door een oude bekende: Hans van Zeeland.

Het Ravijn-ZVL 1886: 5-1
Periodestanden: 3-0, 1-0, 1-0 en 0-0. Doelpunten Het Ravijn: Yasmine Smit 2x, Tessa Stutterheim 2x, Lot Stertefeld 1x. Doelpunt ZVL 1886: Isis Keijzer 1x.

Het Ravijn- Schuurman BZC: 9-9
Periodestanden: 4-2, 1-2, 2-2 en 2-2. Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 5x, Sander Veltkamp 2x, Laurens Jan Schothans 1x, Ivar Schilstra 1x. Doelpunten Schuurman BZC: Yoeri Roolvink 2x, Jeroen Hogenboom 2x, Dynand Muller 2x, Filip Kljaljevic 1x, Jeroen Rouwenhorst 1x, Jan Willem Slaghuis 1x.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer