Dames Losser winnen in matige wedstrijd van EZC 2

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag in een matige wedstrijd gewonnen met 6-1 van het 2e team van EZC uit Enschede. Losser begon wel goed aan de wedstrijd. Halverwege de 1e periode was het al 2-0 voor de thuisclub, Theresia Korfage scoorde uit een man meer de 1-0 en even later was het Manon Korfage die vanaf de midvoorpositie met een goede actie de 2-0 aantekende. Nog voordat deze 1e periode was afgelopen werd de score verdubbeld. Susan Nijhuis scoorde met een fraai afstandsschot de 3-0 en Monique Velthuis kon met een goede individuele actie de 4-0 aantekenen.

Deze 4-0 stand bleef tot in de 4e periode op het bord staan. EZC was niet bij machte aanvallend potten te breken en Losser liet de Enschedese doelvrouwe veelvoudig makkelijke ballen pakken, wat ze overigens uitstekend deed. Pas in de laatste periode werd het veldoverwicht van Losser weer beloond op het scorebord. Monique Velthuis scoorde met een droog schot de 5-0, en nadat Losser een strafworp miste werd met een afstandsschot wel de 6-0 gescoord.

Ook EZC miste een strafworp. De Losserse doelvrouw Claudia Nijhuis, die overigens wederom een sterke wedstrijd speelde, kon niet voorkomen dat er een clean sheet werd behaald. Na een afgeslagen aanval van Losser kon een achtergebleven EZC speelster de spreekwoordelijke eer redden voor de Enschedese dames en de 6-1 scoren.

Na 11 wedstrijden staat Losser op de 3e plaats en gaat nu de winterstop in. Op zaterdag 19 januari wordt de competitie hervat. Er staat dan meteen een topper op het programma, het op de 2e plaats staande BZC uit Borculo is dan in Losser de tegenstander in het Brilmansdennen. Bij winst gaat Losser dan over de Geldersen. Periodestanden: 4-0, 0-0, 0-0, 2-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 2, Monique Velthuis 2, Manon Korfage en Susan Nijhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer