HCR Prinsen bezorgt S.I.S. Schoonmaak eerste nederlaag

HCR Prinsen heeft in de laatste wedstrijd van 2018 tegen koploper S.I.S. Schoonmaak een verdiende 6-2 overwinning behaald. Dit betekende voor de koploper de eerste nederlaag van dit seizoen. Na twee gespeelde partijen was de wedstrijd nog in evenwicht. Anno de Kleine moest uiteindelijk tegen Raimond Burgman na 33 beurten verdiend de winst aan zijn tegenstander laten, maar Jelle Pijl had even daarvoor zijn team al op een voorsprong gebracht door de nog ongeslagen Jeffrey Jorissen met 40-38 in dertig beurten te verslaan.

In het tweede deel van de wedstrijd waren de spelers van captain Dinand Prinsen vanaf het begin de bovenliggende partij. “Dick Jaspers en Eddy Leppens begonnen tegen Glenn Hofman en Jean van Erp wel stroef aan hun partijen maar gaandeweg kwamen mijn spelers op voorsprong en stonden die ook niet meer af. Misschien met uitzondering van Anno de Kleine hebben mijn spelers verdiend gewonnen. Het was alleen jammer dat Jelle Pijl door een paar nullen op rij toch nog in de problemen dreigde te komen tegen Jeffrey Jorissen, maar gelukkig finishte hij als eerste en had Jorissen geen nabeurt”, aldus de captain.

Jaspers verslaat Hofman met 40-30 in 22 beurten en Leppens wint in 26 beurten met 40-27 van Van Erp.

Door de overwinningen van HCR Prinsen en die van BC Bousema staan beide Achterhoekse teams nu op een gedeelde derde plaats met nog wel vijf punten achterstand op koploper S.I.S. Schoonmaak.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer