Jolly Jumpers verliest uit bij Loon Lions

Jolly Jumpers speelde de laatste wedstrijd van het jaar in Landsmeer tegen de Loon Lions. De vorige wedstrijd werd met 13 punten verschil gewonnen door het team uit Landsmeer. Jolly Jumpers had niks te verliezen, maar moest de eerste paar minuten even wakker worden. Er werd snel gespeeld door beide teams, het tempo lag hoog en hierdoor moest het team uit Tubbergen snel schakelen. Dit werd na de 4e minuut goed opgepakt. Er werd als team gespeeld en dit eindigt in een 11-14 voorsprong voor Jolly Jumpers na het eerste kwart.

Het tweede kwart werd goed doorgezet. De afspraken waren duidelijk en werden goed uitgevoerd. De Jumpers lieten mooie aanvallen zien en konden goed aanhaken bij de thuisploeg. Het eind van het tweede kwart stonden De Jumpers wat rommeliger te spelen, hier wist Loon Lions gebruik van te maken en ging daardoor met een kleine voorsprong de kleedkamer in. Ruststand: 27-24.

Het derde kwart werd niet goed gespeeld door de ploeg uit Tubbergen. Onnodig balverlies, rommelige verdediging en er stond geen team op het veld. Bij de thuisploeg dat wel het geval en die profiteerden van de fouten van de Jumpers. Hierdoor liepen de dames uit Tubbergen achter de feiten aan.

Het laatste kwart was het alles of niets. Er werden weer mooie aanvallen gespeeld, alleen de bal ging niet door het netje. De verdediging werd weer beter opgepakt, maar dit was helaas te laat in de wedstrijd. Loon Lions speelde de wedstrijd goed uit. Eindstand: 64-47. Het eerste damesteam van Jolly Jumpers speelt op 5 januari de volgende uitwedstrijd. Om 19:00 uur word er gespeeld tegen de Martini Sparks uit Groningen. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer