Jonge basketballertjes spelen toernooi in Sporthal De Vlaskoel

Afgelopen zaterdag vond er een U10-toernooi plaats in Tubbergen voor basketballertjes onder de 10 jaar. Maar liefst elf verenigingen uit de regio namen deel aan dit toernooi. Jolly Jumpers was dit keer de ontvangende basketbalvereniging.

In een bomvolle sporthal werden die ochtend wedstrijdjes gespeeld van twee keer 9 minuten. Winnen staat tijdens U10-toernooitjes niet voorop, al werd er bij elke score natuurlijk wel hard gejuicht! Belangrijker is dat kinderen de kans krijgen om in gelijke mate aan het spel deel te nemen en het geleerde in de praktijk te brengen. Tijdens de wedstrijd legden de scheidsrechters kort uit waarom er werd gefloten en wat de regels zijn. Zo werden de basketballertjes elke wedstrijd een stukje beter!

Ook wordt tijdens de toernooien aandacht besteed aan het hebben van respect voor elkaar, de coaches en de scheidsrechters. Van ouders wordt verwacht dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Na afloop van elke wedstrijd bedankten de spelertjes elkaar.

Het U10 team van Jolly Jumpers heeft laten zien dat zij het afgelopen half jaar enorme progressie hebben geboekt. Er werd goed samen gespeeld en voor elke score werd hard gewerkt! Het volgende toernooi staat gepland op zaterdag 19 januari in Rijssen.

Ook basketballen?

Lijkt basketballen je leuk? Alle kinderen, jongens en meisjes, vanaf 6 jaar mogen 3x gratis meetrainen om te ontdekken of ze basketbal leuk vinden. De jongste teams (tot en met 12 jaar) trainen op maandag van 17.00 tot 18.00 uur en woensdag van 17.30 tot 18.30 uur in zaal 3 van Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen. Voor meer informatie kunt u mailen naar de Technische Commissie via tc@jollyjumpersbasketbal.nl. Kom eens kijken en meedoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer