Roy Huzink: “Ik zie deze nominatie meer als team van de week dan speler van de week”

In één van de verslagen van zijn team Manderveen werd hij omschreven als de “el torro”. Maar als ik zo’n naam zie denk ik eerder aan Messi of Ronaldo en niet aan Roy Huzink.

Of zie ik dat verkeerd, Roy?

Die naam betekent letterlijk ´´wilde stier´´ hoe en waarom mijn teamgenoten op die naam gekomen zijn weet ik tot op heden nog niet, maar deze is ergens blijven hangen en word nu steeds gebruikt.

Maar vertel. Waarom deze bijnaam. Ben je echt zo’n bijtertje en vechter?

Dat zou ik zo niet durven zeggen, vaak word ik omschreven als een lakse voetballer, dus daar kan het niet aan liggen, ik laat me daarnaast niet snel op de kop zitten en ben vrij fel wanneer er opstootjes of andere gebeurtenissen gebeuren in het veld, wellicht dat het daar iets mee te maken heeft.

Maar wie is eigenlijk Roy Huzink?

Ik ben 23 jaar, woon in Geesteren, en ben zelfstandig ondernemer, ik ben mede eigenaar van een autobedrijf genaamd Hublo cars, eveneens gevestigd in Geesteren.

Jij speelt in het eerste van Manderveen. Al lang?

Dit is het eerste jaar dat ik volledig bij de eerste selectie van VV Manderveen 1 speel. Het jaar hiervoor speelde ik mijn meeste wedstrijden bij het tweede van Manderveen.

Altijd in Manderveen gespeeld?

Ik heb tot mijn zeventiende bij Stevo in Geesteren gespeeld, tot de A1. Dit was later niet meer te combineren met de andere sport die ik beoefende, ik heb namelijk enkele jaren op vrij hoog niveau quad cross gedaan, daar ben ik na vele botbreuken voor 2 jaar geleden mee gestopt. Sinds dien ben ik begonnen bij Manderveen samen met mijn broertje en een goede vriend.

Wat is jouw favoriete plaats in het elftal?

Mijn favoriete positie in het elftal is links half.

Altijd al gevoetbald of misschien ook nog aan andere sporten gedaan?

Zoals hier boven al vermeld heb ik van mijn vijfde tot mijn zeventiende gevoetbald bij Stevo, daarna heb ik enkele jaren ONK en EK quadcross gedaan.

Hoe vaak train je in de week en is dat met privé leven te combineren?

Normaal gesproken probeer ik 2 keer in de week te trainen, echter is dat met een eigen zaak nog wel eens moeilijk te combineren.

Dorp Manderveen lijkt mij een hechte gemeenschap. Vind je dat ook terug bij de vereniging?

Dat klopt inderdaad, ik heb veel familie in Manderveen, met de meeste jongens van het team was ik dus al bekend, om dat iedereen bevriend is met elkaar en iedereen elkaar goed kent, gaat iedereen voor de ander door het vuur.

Jullie spelen in de vijfde klasse A en behaalde de zeven punten uit de laatste drie gespeelde wedstrijden. Gaat het nu opeens crescendo?

We hebben de laatste weken inderdaad de stijgende lijn te pakken en dit willen we dan ook graag voort zetten in de tweede seizoenshelft te beginnen tegen SVV, die op dit moment nog 1 punt voor staan op ons. Het voetbal word de laatste weken ook beter, dit resulteerde in 2 winstpartijen en een gelijkspel tegen de koploper.

Wat is het doel. Pakken van een periodetitel bijvoorbeeld?

Het voornaamste doel voor een club als VV Manderveen is gezelligheid, voor een kleine gemeenschap als Manderveen is elk punt dat we binnen halen mooi meegenomen. Doelen stellen is natuurlijk goed, echter moeten we wel realistisch blijven, gezien de tegenstanders die bij ons in de competitie zitten zal een periode titel moeilijk worden, maar wanneer de lijn van voor de winterstop door trekken is niets onmogelijk.

Nu het beter gaat is het misschien wel jammer dat de winterstop eraan komt, of niet?

Dat klopt inderdaad, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ook na de winsterstop door gaan met punten pakken.

Doe jij naast het voetballen nog andere dingen binnen de vereniging?

Nee binnen de vereniging doe ik geen andere dingen omdat het voor mij al vrij moeilijk te combineren is met mijn bedrijf. Alhoewel ik wel goed ben voor de omzet van het café na trainingen en wedstrijden.

In wat onderscheidt in jouw beleving v.v. Manderveen zich ten opzichte van andere verenigingen.

Ik denk dat Manderveen een erg hecht team heeft en ze altijd voor elkaar klaar staan, dit is niet alleen bij het eerste team van v.v. Manderveen maar ook bij de andere teams binnen deze vereniging.

Hoe lang denk je nog met voetballen door te gaan?

Dat zou ik niet durven zeggen, wanneer het lichaam het toelaat ben ik nog niet snel van plan om te stoppen met voetballen.

En altijd bij v.v. Manderveen?

Ik ga er inderdaad van uit dat dit altijd bij VV Manderveen zal zijn.

Als dit item verschijnt zitten de Kerstdagen er bijna op en komt 2019 met rasse schreden. Wat is jouw ultieme wens voor 2019?

Mijn ultieme wens voor 2019 is dat iedereen gezond blijft en aan het einde van het jaar terug kan kijken op een geslaagd 2019.

Een laatste vraag. Wat betekent voor jouw om sporter van de week te zijn?

Natuurlijk is het leuk om sporter van de week te zijn, echter hebben we dit gezamenlijk bereikt door onze goede teamprestatie tegen Phenix, dus ik zie deze nominatie meer als team van de week dan speler van de week. Dank u wel en allemaal een gelukkig, succesvol en gezond 2019 toegewenst.

Foto’s: v.v. Manderveen en Roy Huzink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer