Den Ham en FC Zutphen delen de punten

In een doelpuntrijk duel deelde Den Ham de punten met FC Zutphen. Den Ham had dit puntverlies echter wel aan zichzelf te wijten. Er was immers nog al een verschil te bespeuren in de doelpunten vóór en tegen. Twee tegendoelpunten vielen absoluut in de categorie weggevertjes, terwijl een tweetal vóór doelpunten werden gescoord na een prima opgezette aanval.

FC Zutphen begon goed aan de wedstrijd. Reeds na 8 minuten scoorde de ploeg de 1-0 door een prachtige lob van Rik Vlutters die de uitgelopen doelman Jeffrey Ekkel wist te passeren. Daarna was Den Ham beter bij de les. In de 17e minuut een schitterende aanval via Michel Kamphuis, Thomas Remmink en Kevin Ruiterkamp die de verdiende gelijkmaker scoorde. Daarna had Den Ham door moeten drukken, maar het positiespel waar de ploeg zo vaak op traint kwam er deze middag niet helemaal uit. Daardoor kreeg Zuthpen in de 34e minuut de kans om de 2-1 te scoren. Op randje buitenspel scoorde Niek Bakkerweerd de 2-1.

Daarna was het aan doelman Ekkel te danken dat de ploeg uit Zutphen niet verder uit liep.

Na de pauze bracht trainer Kok, Marc Soepenberg op de rechterflank van de verdediging, waardoor er duidelijk meer body in de ploeg kwam. Den Ham had in de kleedkamer duidelijk opdracht gekregen een tandje bij te schakelen. Er werd volop strijd geleverd waarbij de Hammenaren probeerden om de gelijkmaker te scoren.

Trainer Kok bracht de grieperige Roy Zorgdrager alsnog in ten koste van Tim Boers om meer aanvallende druk te creëren. Bij zijn eerste balcontact in de 60e minuut was Roy gelijk doeltreffend. Via de binnenkant van de paal scoorde hij de verdiende 2-2. Zutphen bleef daarna aanzetten en had er in de 70e minuut een “poedel” in de Hammer verdediging voor nodig om de 3-2 te scoren via Niek Bakkerweerd. Die tegengoal was absoluut onnodig en mocht de Hammer ploeg zichzelf aanrekenen.

Den Ham gooide daarna alles op de aanval, maar FC Zutphen maakte daar onvoldoende gebruik van. Een prima schot van Niek Bakkerweerd werd even zo goed gestopt door doelman Ekkel. Aan de andere kant had Michiel Schurink moeten scoren na een goede mogelijkheid, maar doelman Rietman voorkwam erger. Het spel golfde vervolgens op en neer. Thomas Remmink dook alleen voor doelman Rietman op, maar zijn geplaatste bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was het Khen Bakkerweerd die na een prima assist van Jelle Macare een uitstekende mogelijkheid kreeg, maar stuitte op de goed keepende doelman Jeffrey Ekkel.

Trainer Jurgen Kok ging de laatste minuten vol voor de aanval en haalde verdediger Marc Soepenberg weer naar de kant ten faveure van spits Daan Timmerman. In de 94e minuut had dat succes. Doelman Ekkel onderschepte een diepe bal net buiten zijn strafschopgebied, omspeelde enkele spelers en gaf vanaf de middenlijn een splijtende pass op Daan Timmerman. Die ging vol voor de bal en wist die te onderscheppen net voor de achterlijn. Tikkie terug op Michiel Schurink die de vrijstaand Roy Zorgdrager wist te vinden die de 3-3 scoorde. Scheidrechter Kaya liet voor de vorm nog de aftrap nemen, maar floot gelijk daarna voor het einde van de wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer