HCR Prinsen niet langs Team Eekhoorn

HCR Prinsen heeft zondagmiddag in Oosterhout een remise behaald. Halverwege stond de ploeg van captain Dinand Prinsen, die zelf niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn, tegen Team Eekhoorn op een 2-2 stand. Roy Zielemans won zijn partij in 41 beurten van Kenny Miatton, maar Jelle Pijl moest zijn meerdere erkennen in Jerry Hermans.

De Hengeloër stond de gehele partij tegen een achterstand aan te kijken die hij eigenlijk al in het begin op liep toen Hermans in de vierde beurt een serie maakte van zeven caramboles en een 14-3 voorsprong nam. Pijl deed in de negentiende beurt nog wel iets terug met een serie van zes, maar het gat was toen toch te groot. De winst bleef uiteindelijk bij de captain van de thuisclub met 40-26 na 28 beurten.

In het tweede deel was het Anno de Kleine die een prima partij speelde. Hij liet zijn tegenstander Kurt Ceulemans geen enkel moment in de partij komen en won afgetekend met 40-19 in 31 beurten. Op de andere tafel was Eddy Leppens niet opgewassen tegen de kopman van de thuisclub, Frans van Kuijk. Van Kuijk won met 40-24 in 22 beurten en dat had hij te danken aan zijn opening van tien caramboles in de eerste beurt.

“Eddy daarentegen begon dramatisch aan de partij met zes nullen op rij. In de zeventiende beurt maakte hij nog wel een serie van acht caramboles maar toen was het te laat om nog een redelijk resultaat te behalen. Achteraf mag je dan natuurlijk blij zijn met dit punt, maar het seizoen is nog lang”, aldus Hengeloër Jelle Pijl na afloop.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer