SVZW gaat op bezoek bij SDC Putten

Als het weer het toelaat speelt SVZW zaterdag 02 februari de uitwedstrijd tegen SDC Putten. Zaterdag 26 januari jl. gingen er maar drie wedstrijden door in de hoofdklasse B. In Apeldoorn ging de wedstrijd tussen CSV Apeldoorn en SDC Putten wel door. De wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor SDC 3 kostbare punten kon bijschrijven.

SDC Putten staat door dit resultaat nu 10e op de ranglijst met 21 punten uit 16 wedstrijden. De gastheren hebben een goede hoofdklasse selectie, die tot mooi combinatievoetbal in staat is. En met Rob Knul en Wilbert Thomassen beschikt trainer Michael van den Berg over twee spelers die heel makkelijk scoren. Inmiddels is bekend dat dit het laatste seizoen is van de trainer bij Putten. Als zijn opvolger heeft de club Cesco Agterberg aangetrokken, hij is nu nog werkzaam bij ASWH. SDC Putten wil ook na dit seizoen uit komen in de hoofdklasse B. Zoals het er nu uitziet moet dat ook wel gaan lukken, al zijn er nog aardig wat wedstrijden te spelen. Op 29 september jl. eindigde de wedstrijden tussen de beide tegenstanders in 2-2. SDC nam een 0-2 voorsprong, maar het lukte niet om de 3 punten mee te nemen.

SVZW kwam afgelopen zaterdag niet in actie voor de competitie. De wedstrijd tegen Berkum werd al op donderdag afgelast. Uiteindelijk was het nog mogelijk om een oefenwedstrijd te spelen tegen PH op het veld van v.v. Rigtersbleek. Er kwam wel wat spelers nieuws naar buiten in de afgelopen periode. John Lubbers en Nigel Michels gaan SVZW verlaten na dit seizoen. Zij gaan alles doen wat in hun vermogen ligt om ervoor te zorgen dat SVZW zich kan handhaven in de hoofdklasse B.

Hun kwaliteiten zullen hard nodig zijn, evenals ook de anders spelers allemaal er voor zullen moeten gaan. Het is te hopen dat het de komende weken allemaal ook een beetje gaat meezitten. Want ook SVZW heeft de tegenslagen die typisch zijn voor een ploeg die onderaan staat. In de thuiswedstrijd tegen SDC Putten toonde SVZW een enorme veerkracht door een 0-2 achterstand , alsnog om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Ook nu zal SVZW alle zeilen moeten bijzetten om een resultaat te halen in Putten. De wedstrijd op Sportpark Putter Eng begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer