Top verliest doelpuntrijke degradatiekraker tegen Rood Wit

In de eerste wedstrijd van 2019 stond Rood Wit op het programma. Rood wit staat samen met 4 andere ploegen in de onderste regionen van de 2de klasse, waaronder Top. Bij winst zou zowel Top als Rood wit stijgen naar de veilige plek 5. Er stond dus veel op het spel in Wezep.

Het was TOP wat de score mocht openen gevolgd door de gelijkmaker van Rood wit. In de beginfase was Rood wit de betere. De ploeg uit Wezep creëerde veel kansen en wist zo ook al snel een gaatje te maken. Top had het moeilijk met de vele druk van Rood Wit en speelde velen één schots aanvallen. Bij een tussenstand van 5-2 was coach Alan Burchartz genoodzaakt een time-out te nemen. Zowel aanvallend als verdedigend ging het een stuk beter. Tot 9-7 kon TOP bijblijven. Het slotakkoord van de eerste helft was voor de ploeg uit Wezep en ze scoorde 4 keer op rij voor rust. Vlak voor rust zette TOP de ruststand op 13-9.

Het was TOP dat na de rust uit de startblokken schoot. Binnen enkele aanvallen was de voor rust opgelopen schade gerepareerd. Het publiek kon er goed voor gaan zitten en zagen een leuke en spannende wedstrijd. Bij een stand van 17-17 was Rood-Wit genoodzaakt een time out te nemen. Top had hiervoor al noodzakelijk moeten wisselen. De time out had niet direct effect. TOP liet Rood Wit geen afstand nemen maar wist ook niet langszij te komen. Uiteindelijk maakte Rood Wit het verschil door erg effectief om te gaan met de kansen. Het verschil was weer 3,4 doelpunten met zo’n 10 minuten te spelen. TOP kon dit gat niet meer verkleinen en verloor. De scheidsrechter floot af bij een stand van 26-22.

Komende zaterdag speelt TOP weer een degradatie kraker. TOP ontvangt in de eigen hal KV Emmeloord dat afgelopen zaterdag haar eerste punt wist te pakken. De winnaar van dit duel zal aansluiting houden met de veilige plek 6. Aanvang: 17:40 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer