Verdiende overwinning dames Tornado in Apeldoorn

Na drie weken vakantie met de nodige kerstkransjes, oliebollen en champagne mochten de dames van Tornado voor de tweede keer aantreden in Apeldoorn. Gelukkig waren er deze keer wel twee officials aanwezig. Vakantiemodus uit en volleyfocus aan. Dat bleek iets lastiger dan gedacht. Door de afwezigheid van een goede pass en servicedruk liep Tornado achter de feiten aan. Dit resulteerde in terechte 25-20 verlies in de eerste set.

De tweede set begon moeizaam, maar langzaam kwam Tornado beter in haar spel. Blokkerend zat Tornado er goed bij en de tactische balletjes in het centrum bleven keer op keer scoren, ia-ia-ia. Met een voorsprong van 21-16 leek het spelletje gespeeld. Niets bleek minder waar, want deze set konden de dames uit Geesteren op het nippertje naar zich toetrekken. De set werd door Tornado gewonnen met 24-26.

Dit had Tornado net even nodig. Ze kwamen perfect uit de startblokken in deze derde set . Het spel werd goed verdeeld en er werd vrijuit gespeeld. Tevens bleven de dames van Tornado gebruik maken van het centrum en de tactische balletjes in de hoeken. Hierdoor lag er steeds meer druk bij Dros-Alterno. Vrij gemakkelijk werden de derde (22-25) en vierde (14-25) set dan ook gewonnen. Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen.

Komende zaterdag speelt Tornado D1 weer een wedstrijd tegen Rivo D2 om 13:30 uur in Rijssen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer