Voorbeschouwing achtste finale TCPM Tukker Cup

Komende week zijn de eerste wedstrijden voor de achtste finale bij de Heren! 16 teams hebben de poulefase overleefd en zijn nog 4 overwinning verwijderd om de beste Twentse club van dit seizoen te worden. Opvallend is dat alle deelnemers van deze ronde (m.u.v. sportclub Overdinkel) die vorig jaar ook aan het toernooi meededen, deze editie ook de achtste finales hebben gehaald. Hoe gaan de kwart finales er uit zien?

SDC ’12 – HSC ‘21

Vorig jaar was de achtste finale geen probleem voor beide elftallen. SDC ’12 wist uit te winnen van Bon Boys met 0-3, terwijl HSC ’21 een kilometer verderop thuis wist te winnen van KVV Losser met 7-2. SDC ’12 speelt ook dit seizoen een prima TCPM Tukker Cup. In poule A waren ze ongenadig en werden de 3 poulewedstrijden ruim gewonnen en maakte men maar liefst 21 doelpunten en kreeg er maar 2 tegen. Je zou dus kunnen zeggen dat de Denekampers vol vertrouwen de knock-out fase ingaan, waar ze het mogen opnemen tegen 3e-divisionist HSC ’21. De ploeg uit Haaksbergen eindigde als 2e in poule B. Van FC Aramea en debutant ASV ’57 werd ruim gewonnen, maar het maximale resultaat in de poule werd niet behaald, omdat de laatste wedstrijd met 2-1 van WVV ’34 werd verloren.

DOS ’37 – avc Heracles

AVC Heracles doet dit jaar voor het eerst mee met de TCPM Tukker Cup en overleven direct de poulefase van dit toernooi. Makkelijk ging dit niet en uiteindelijk eindigde poule D met maar liefst 3 ploegen op een gedeelte 2e plek, alleen had avc Heracles een beter doelsaldo en bleven ze knap boven Hector en ATC ’65. DOS’37 won poule C, maar verslikte zich wel de eerste wedstrijd thuis tegen Markelo. De 2e wedstrijd werd amper gewonnen van Delden, waardoor de laatste wedstrijd tegen Quick ’20 allesbeslissend werd. Uiteindelijk won DOS ’37 met 3-5, waardoor ze in de 1/8 finale thuis mogen aantreden tegen avc Heracles.

Excelsior ’31 – Avanti Wilskracht

De Troostfinale van de 1e editie TCPM Tukker Cup, zien we dit seizoen al in de achtste finale. Vorig jaar eindigde deze spannende wedstrijd om de 3e plaats in 4-4 en wist Avanti Wilskracht de penalty’s net wat beter te nemen! Dit jaar zien we ze dus in januari alweer tegen over elkaar staan. Excelsior ’31 is op dreef deze Tukker Cup en werd poulewinnaar door maar 2 wedstrijden te spelen. Er werd ruim van UDI gewonnen en nipt van de Esch, waardoor de laatste wedstrijd tegen Victoria ’28 niet meer nodig was om te spelen. De poule was al beslist, en Victoria ’28 kon helaas in een kort tijdbestek geen voldoende spelers bij elkaar krijgen. Avanti Wilskracht kende sterke tegenstanders in poule F en werd keurig 2e. Bon Boys was de enige die sterker was en werd er knap gewonnen bij de Zweef en tijdens de laatste speelronde werd TVO slachtoffer van de Glanerbruggers.

Barbaros – GFC Goor

Debutant Barbaros wil graag direct hoge ogen gooien dit toernooi en begon daarmee in de poulefase. De Hengeloërs waren topfavoriet in poule G en lieten dat in 2 wedstrijden zien. Beide werden ruim gewonnen en ook hier hoefde de 3e wedstrijd niet meer ingehaald te worden. Barbaros haalde het maximale resultaat incl. veel goals, waardoor de laatste wedstrijd tegen LSV uiteindelijk gecanceld werd. GFC Goor haalde vorig jaar nog knap de kwart finale, maar zat dit jaar in een lastige poule om überhaupt de achtste finale te halen. Met DETO, kvv Losser en vv Bentelo in een poule, kon het nog wel eens heel spannend gaan worden. Zeker met het knappe resultaat van de Benteloërs toen die DETO op een gelijkspel wisten te houden. GFC wist uiteindelijk van kvv Losser te winnen en gelijk te spelen tegen Bentelo wat uiteindelijk voldoende was voor de 2e plaats.

WVV ’34 – vv Diepenheim

Niet alleen een achtste finale in de TCPM Tukker Cup, maar ook een heuse Hofderby. WVV ’34 kende naar aanloop van deze ronde een leuke poulefase. Uit werd bij ASV ’57 gewonnen, terwijl in de laatste speelronde thuis HSC ’21 werd verslagen. Met 4 goals, het maximale resultaat halen in de poule halen is uiteraard knap, met daarbij het feit dat er ook amper wat wordt weg gegeven door de WVV’ers. Debutant vv Diepenheim is zeer tevreden met de overwintering in dit toernooi, al zag dit er na de 1e wedstrijd nog niet zo positief uit. Kansloos werd verloren van SDC ’12, maar men herstelde zich knap door thuis te ‘stunten’ tegen noaber vv Twenthe en uiteindelijk ruim te winnen van Achilles Enschede. Een hele leuke pot WVV ’34 – vv Diepenheim, niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de toeschouwers, die weten dat vv Diepenheim in bekerwedstrijden kan stunten tegen de gastheer van het toernooi.

GVV Eilermark – Quick ‘20

Vorig jaar was de achtste finale het eindstation van Eilermark. Na strafschoppen werd verloren van de uiteindelijke winnaar DETO en het doel dit seizoen is om zeker nog een ronde verder te gaan. De poule voor Eilermark kende geen problemen. De 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen, maar zullen met Quick ’20 op bezoek, nu wel wat meer tegenstand gaan krijgen. Quick ’20 wist na 2 speelrondes al dat ze gingen overwinteren dit toernooi, maar verloren toch de laatste wedstrijd van DOS ’37, waarmee de eindstand in de poule beslist werd. Quick ’20 eindigde daardoor als 2e, en mag op bezoek tegen het goed presterende Eilermark.

Bon Boys – zvv de Esch

In Haaksbergen is Bon Boys een gastheer in de achtste finale, waarin vorig jaar SDC ’12 te sterk bleek te zijn. Bon Boys won poule F, maar vergiste zich in de eerste wedstrijd door gelijk te spelen tegen TVO uit Beckum. De overige wedstrijden werden wel gewonnen, waardoor ze voldoende punten binnen hebben gehaald voor de koppositie. Thuis ontvangen ze hierdoor het prima presterende de Esch uit Oldenzaal. De Esch strandde vorig jaar in de kwart finale, maar de achtste finale dit jaar halen ging niet vanzelf. Thuis werd namelijk verloren van Excelsior ’31 waardoor de volgende ronde nog onzeker was. Gelukkig werd wel van Victoria ’28 en UDI gewonnen, waardoor ze met 6 punten op een nette 2e plek zijn geëindigd.

DETO – sp. Overdinkel

De winnaar van vorig jaar begon moeizaam aan de 2e editie van de TCPM Tukker Cup. Uit werd gelijk gespeeld tegen 5e-klasser vv Bentelo, waardoor de laatste 2 wedstrijden alle zeilen bijgezet moesten worden tegen GFC en kvv Losser. Uiteindelijk bleek het gelijkspel tegen Bentelo een incident en werden de overige 2 wedstrijden ruim gewonnen. Zo bleef DETO op koers richting de volgende ronde en misschien wel weer een finaleplek. Sportclub Overdinkel heeft het prima gedaan in poule G en is knap door naar de achtste finale. Van o.a. LSV en Drienerlo werd gewonnen, waardoor er voldoende punten waren gespaard voor de knock-out fase. Alleen Barbaros was oppermachtig, maar met een 2e plek zijn de heren uit het ‘grensdorp’ zeer content.

Voor de actuele tijden en data: www.tukker-cup.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer