Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Na een korte winterstop gaat zaterdag 19 januari de competitie in de hoofdklasse B weer van start. Het is elk seizoen weer mooi om te kijken hoe de ploegen uit de winterpauze komen. Er zijn altijd ploegen die het een stuk beter gaan doen, maar daar tegenover staan ploegen die opeens minder presteren. Dat zal nu wel weer het geval zijn. Er staan in elk twee mooie topwedstrijden op het programma. Staphorst – Sparta Nijkerk en Excelsior’31 – Sc Genemuiden zijn twee wedstrijden waar het nodige van verwacht mag worden. Ook de andere wedstrijden zijn interessant genoeg om te volgen. De hoofdklasse B is een spannende klasse, en dat zal na de winterstop ook zo blijven.

Excelsior 31- SC Genemuiden

Excelsior kende een prima 1e seizoenshelft en ook de resultaten van de oefenwedstrijden in de winterstop waren prima. SC Genemuiden viel tegen voor de winterstop. De oefenwedstrijden in de winterstop waren ook niet echt succesvol. Er mag wel het nodige verwacht worden van deze wedstrijd. De Rijssenaren moeten in staat zijn om ook deze wedstrijd te winnen.

SDC Putten – Flevo Boys

Twee ploegen die op papier gelijkwaardig lijken te zijn. In de werkelijkheid heeft Flevo Boys 4 punten meer bij elkaar gespeeld. SDC Putten in eigen huis verslaan is echter geen gemakkelijke opgave. Dat gaan de bezoekers ook ondervinden, want de winst gaat naar de thuisclub.

DUNO D – WHC

DUNO (foto) beschikt over een sterke selectie die in staat moet zijn om bovenin mee te draaien in de hoofdklasse. Door blessures kwam dit er in de 1e seizoenshelft nog niet uit. WHC heeft het moeilijk in de hoofdklasse en zal alle zeilen moeten bij zetten om niet degraderen. DUNO zal in deze wedstrijd laten zien dat ze een maatje te groot zijn voor de bezoekers.

Staphorst – Sparta Nijkerk

Dit is de topper van deze competitie ronde. De nummer 3 komt op bezoek bij koploper Staphorst. Deze koploper leed zaterdag wel een gevoelige 7-3 nederlaag in de oefenwedstrijd tegen Achilles 1894. Tegenstander Sparta Nijkerk oefende zaterdag tegen Zuidvogels en won met 1-7. Welke invloed deze uitslagen hebben zal zaterdag moeten blijken. Sparta Nijkerk zal weten dat winnen in Staphorst moeilijk is. Een gelijkspel daar zal het wel eens op uit kunnen draaien.

ACV – CSV Apeldoorn

ACV behoort bij de top ploegen in de hoofdklasse B. Bewijs daarvan is het behalen van de 1e periodetitel. Voor CSV Apeldoorn is er maar een ding belangrijk : handhaven in de hoofdklasse. Dat zal nog een hele toer worden, want de resultaten zijn niet goed tot nu toe. ACV laat zien dat het terecht hoog staat in de competitie en stuurt CSV met lege handen terug naar Apeldoorn.

DETO – AZSV

DETO weet ook dat het nog de nodige punten moet halen om zich veilig te spelen in de hoofdklasse. De club heeft besloten om na dit seizoen niet verder te gaan met trainer Jos van der Veen. Afwachten welke uitwerking dit besluit heeft op de selectie. Halverwege de 1e seizoenshelft had AZSV last van de dip, maar daar was de laatste weken voor winterstop geen sprake meer van. AZSV staat nu op een mooie 6e plaats op de ranglijst. Beide ploegen moeten even weer in het ritme komen, en daarom is een gelijkspel de voorspelling bij deze wedstrijd.

Berkum – Buitenpost

Deze beide ploegen hebben niet voldaan aan de verwachtingen die er waren voor aanvang van de competitie. Van de thuisploeg vallen de resultaten tegen. Buitenpost deed het juist veel beter. Niemand had verwacht dat Buiten met 19 punten uit 15 wedstrijden op 10e plaats zou staan. Buitenpost blijk een elftal te bezitten dat heel moeilijk te verslaan is. Berkum weet dat het heel mooi zou zijn om deze wedstrijd te winnen. Dan zou het goed zaken doen op de ranglijst. Buitenpost geeft zich echter niet zomaar gewonnen, en vertrekt met 1 punt weer richting Friesland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer