Vroomshoopse Boys te sterk voor het Hoogeveense HZVV

Op een van kunstgrasvelden van de Bosrand maakten HZVV uit Hoogeveen, de trotse koploper van de eerste klasse Noord en Vroomshoopse Boys er afgelopen zaterdag een aantrekkelijk oefenduel van. Het tempo lag hoog en beide teams speelden technisch aanvaardbaar voetbal met aanvallende intenties. Na een kwartier was er een “wereld redding” van Boys-keeper René Kok op een vlammend schot nodig om een zeker lijkend tegendoelpunt te voorkomen. Aan beide kanten kwamen nog kleine kansen, maar de rust werd met een brilstand gehaald.

In de tweede helft werd Vroomshoopse Boys steeds sterker en ook dreigender met fraaie ogende combinaties. In de 58ste minuut was de ingevallen Bram Hooijer, die een goed vervolg gaf aan een afgemeten voorzet van Jordy Harms: 1-0. HZV probeerde uit alle macht iets terug te doen, maar de verdediging van de thuisploeg speelde uiterst geconcentreerd. In de 71ste minuut werd een risicovolle pass vanuit het middenveld van HZVV onderschept en Ramon de Jong voltrok resoluut het vonnis: 2-0. De gasten antwoordden al 3 minuten later. De gevaarlijke spits Kelly Joao kreeg even ruimte om de bal in de korte hoek te deponeren: 2-1.

Vroomshoopse Boys koos in de slotfase voor snelle omschakel momenten en dat had succes. In de 82ste minuut werd zo’n snelle uitbraak doeltreffend afgerond door Juliën Derks: 3-1. Dat was tevens de eindstand in deze oefenwedstrijd tegen deze sterke tegenstander. Vorig seizoen kwam HZVV nog uit in de hoofdklasse en het team uit Hoogeveen kende daarvoor Karlo Meppelink (foto) als hoofdtrainer. Op dinsdagavond 15 januari wordt er thuis om 20.00 uur geoefend tegen derde klasser SCD’83 uit Dedemsvaart. Op zaterdag 19 januari wordt thuis door Vroomshoopse Boys om 14.30 uur de competitie van de tweede klasse H. hervat tegen SVI uit Zwolle.

Foto: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer