BC Bousema spelt thuis remise tegen Burgmans Biljarts

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben zondagmiddag in eigen huis remise gespeeld tegen hekkensluiter Burgmans Biljarts uit Bergeijk.

Na twee partijen stond het in Lochem gelijk na een winstpartij van Wesley de Jaeger op Therese Klompenhouwer en de verliespartij van Stefan Spilleman tegen Bert van Maanen. Deze partij kwam moeizaam op gang, na twintig beurten stond het slechts 7-11, maar halverwege had de man van de gasten een ruim 13-26 voorsprong genomen mede door een serie van negen caramboles in de 26ste beurt. Deze ruime marge gaf hij niet meer uit handen en trok na 44 beurten met 25-40 aan het langste eind.

Op der andere tafel was Wesley de Jaeger (foto) tegen Therese Klompenhouwer vanaf het begin de bovenliggende speler. “Bij de stand 36-19 na dertig beurten leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen Wesley vijf nullen op rij maakte profiteerde Threrese daar goed van en met series van zeven en tien caramboles kon de partij na 34 beurten nog alle kanten op. Gelukkig voor ons herpakte De Jaeger zich en won verdiend na 38 beurten met 40-36”, aldus een opgeluchte captain Ronny Hazewinkel.

In het tweede deel van de wedstrijd liet Johan Loncelle zien dat hij ondanks een gedwongen langdurige rust het biljarten nog niet verleerd was. Halverwege had hij tegen Marco Janssen al een 20-13 voorsprong en ondanks een paar nulletjes op het eind, hij had vijf beurten nodig voor de laatste vier caramboles, won Loncelle in 2 beurten met 40-15.

“En dan hoopje natuurlijk dat je met een winstpartij van Frans van Schaik de winst in eigen huis te houden”. Maar dat liep deze middag tegen Bart Ceulemans duidelijk anders. De jonge Belg had vanaf het begin het initiatief en gaf dit de gehele partij niet af. Halverwege had hij al een 12-20 voorsprong en finishte na na 38 beurten met 24-40.

“Jammer van het verliespunt maar meer zat er echt deze middag niet in”, aldus de captain.

Foto: Paul Brekelmans.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer