Borhave verslaat Foreholte in lastige uitwedstrijd met 24-28

De reguliere competitie nadert zijn afronding en de nacompetities dienen zich aan, In de nacompetitie zullen Borhave en Foreholte elkaar wederom treffen. Zaterdag was het voor beide teams zaak zich de best mogelijke uitgangspositie te verwerven voor de nacompetitie. Want op basis van de plaats in de reguliere competitie nemen de teams bonuspunten mee in de nacompetitie.

Om 20.45 uur kon de wedstrijd beginnen en toen de rook na de eerste schermutselingen wat opgetrokken was nam de thuisploeg het voortouw. Foreholte stond halverwege de eerste helft vier doelpunten voor bij een 10-6 stand. Maar de Twentse gasten waren niet van plan te capituleren, ze trokken binnen twee minuten de stand weer in evenwicht en kwamen zelfs op 10-11. De Voorhoutse dames namen geen genoegen met een achterstand en kantelden opnieuw de stand waarna zich een boeiend slotakkoord van de eerste helft ontwikkelde. Bij het geven van het rustsignaal was de stand volledig in evenwicht 14-14.

In het begin van de tweede helft hadden de gasten kort het initiatief, maar wederom nam de thuisploeg echt een voorsprong, al was die nooit groter dan twee doelpunten. Borhave bleef zich vastbijten in de tegenstander. Halverwege de tweede helft kwam er opnieuw evenwicht in de wedstrijd (21-21). Hierna kwamen de gasten met een zeer sterke eindfase van de wedstrijd want via 22-22 liep de ploeg van Rik Philips, mede door 3 doelpunten op rij van Bernice Hesselink (foto) weg naar de overwinning 24-28, De score aan Bornse kant gemaakt door negen (!) verschillende spelers, bij de Bornse dames was het dus een echte teamprestatie.

Met deze overwinning heeft Borhave definitief beslag gelegd op de 7e plaats in de reguliere competitie en daarmee de beste uitgangspositie in de degradatie poule met het maximale aantal bonuspunten. DSVD volgt als nummer 8 en Foreholte en SEW gaan uitmaken wie de nummer 9 en 10 worden. De komende week speelt Borhave het slotakkoord van de reguliere competitie in Borne tegen DSVD in dé Twentse derby, zaterdag 23 februari om 19.00 uur, thuis in ’t Wooldrik. 

Foto’s: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer