Dames Het Ravijn niet in finale KNZB beker; Heren verliezen nipt van De Ham

Het is de waterpolo dames van Het Ravijn niet gelukt om de finale van de KNZB beker te bereiken. In Zaandam was ZV De Zaan met 8-4 te sterk voor Het Ravijn. De Nijverdalse formatie van trainer-coach Jan Mensink mocht een verlies verschil van drie doelpunten hebben. Het werden er vier dus speelt de Zaan de finale in Den Haag tegen Polar Bears. Vorige week wisten de dames in eigen huis met 10-6 te winnen van De Zaan.

Jan Mensink over de wedstrijd. “We hebben de laatste weken ons gefocust op die halve finale van de KNZB beker en goed getraind. Met een stand van 7-4 hadden we de finale gespeeld. We hebben veel kansen weten te creëren, maar dat leverde te weinig rendement op. We hebben het aan onszelf te danken. Ik ben er goed ziek van. Nu maar richten op de play-off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland”.

Ook de Nijverdalse heren van trainer-coach Marc van Groen wisten de thuiswedstrijd tegen het Wormerveerse De Ham zaterdagavond niet winnend af te sluiten. De heren verloren nipt met 8-9. Aanvoerder Lars Gottemaker was er net als damescoach Jan Mensink, ook ziek van, maar stak de hand wel in eigen boezem. Gottemaker: “We hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Ons eigen spel was niet goed genoeg. We waren te wisselvallig”.

Zaterdag 2 maart moeten de heren pas weer verder in de competitie. In Barendrecht wacht om 19:15 uur in het Inge de Bruijnbad dan de confrontatie met ZPB H&L Productions. De dames hoeven niet te reizen. Hen wacht aanstaande zaterdag 23 februari om 19:15 uur in het eigen Ravijnbad de confrontatie met de andere bekerfinalist Polar Bears uit Ede.

Statistieken:

Dames:

ZV De Zaan – Het Ravijn 8-4
Periodestanden: 2-2, 3-1, 1-0 en 2-1
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Yara Galjé 2, Blom van de Velde 2, Bridget Leeson-Smith 2, Anouk Bergsma, Lola van de Velde. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Charlotte Mensink 2, Lotte Beunk, Yasemin Smit.

Heren:

Het Ravijn-De Ham: 8-9.
Periodestanden: 1-2, 3-1, 2-5 en 2-1. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 3x, Sander Veltkamp 3x Lars Gottemaker 2x. Doelpuntenmakers De Ham:  Jonas de Oiveira Crivella 3x, Stephen Gravenstein 2x  Reinier van t Veer 2x, Thomas Glansdorp 1x, Jeremy van de Linde 1x.

Foto’s heren: Wim Beunk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer