Dames Het Ravijn winnen in Zaandam; Heren verliezen er

De waterpolodames van Z&PC Het Ravijn hebben zaterdagavond weten te winnen van ZV De Zaan. In Zaandam haalde de ploeg van trainer-coach Jan Mensink een makkelijke 5-9 overwinning. De waterpoloheren hadden zaterdagavond geen geluk in Zaandam. Zij moesten een 17-10 nederlaag incasseren.

“Een zakelijke overwinning” noemde woordvoerster Laura Boerdam de wedstrijd. Laura: “Deze overwinning komt vooral omdat we goed uit de verdediging gewerkt hebben”. De waterpoloheren vertrokken zaterdagavond uit Zaandam zoals gezegd met een forse nederlaag op zak. Aanvoerder Lars Gottemaker (foto) hierover: “We zakten door een ondergrens en waren verdedigend niet goed waardoor we teveel doelpunten tegen kregen. Wat vorige week tegen ZVL goed ging, ging zaterdag tegen De Zaan niet goed helaas”.

De waterpolodames laten de komende twee weken de competitie even voor wat die is om zich volledig te richten op de halve finale van de KNZB beker. Opnieuw is De Zaan dan tegenstander. Zaterdag 9 februari spelen ze daarvoor om 20:00 uur eerst thuis. Op zaterdag 16 februari om 18:30 uur wordt de tweede halve finalewedstrijd gespeeld in Zaandam.

De waterpoloheren ontvangen zaterdag 9 februari om 17:00 uur het Vlaardingse SVH in zwembad Het Ravijn. Een wedstrijd, in de Eredivisiecompetitie waar weer gewonnen kan worden.

Dames: ZV De Zaan-Het Ravijn:5-9.

Periode standen: 3-3, 0-2, 1-3, 1-1. Doelpunten Het Ravijn: Charlotte Mensink 3x,Tessa Stutterheim 2x, Yasemin Smit 2x, Lisanne Zonder 1x, Lotte Beunk 1x.

Heren: ZV De Zaan-Het Ravijn: 17-10.

Periodestanden:4-2, 5-3, 4-3, 4-2. Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Lars Gottemaker 2x, Ivar Schilstra 2x, Bas ter Brake 1x, Laurens Jan Schothans 1x, Yoran Loos 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer