Dames VKC’03 in triller langs Proteus

Zaterdag avond kwamen de dames van Proteus naar Tubbergen om het op te nemen tegen de dames van VKC’03. De dames bezetten de 7e plaats in de competitie op de voet gevolgd door de Tubbergse dames. In de eerste periode werd direct duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zou gaan worden. Het spel ging over en weer, Proteus was de ploeg die de voorsprong wist te nemen.
Na 6 minuten stond er nog maar 1-0 op het scorebord. In de tweede periode lieten beide teams meer van zich horen. Het spel werd wat fysieker en hierdoor werden er kansen gecreëerd door uitsluitingen. Ook in deze periode bleef het gelijk opgaan maar was het VKC dat de voorsprong over nam 4-3.
De tweede helft van de wedstrijd moest er een tandje bij wilden we de punten in Tubbergen houden. VKC bleef haar eigen spel spelen, maar het fysieke spel maakte dat dit niet altijd mogelijk was. Aanvallen konden niet worden uitgespeeld en het spel bleef heen en weer gaan. VKC wist de voorsprong te behouden maar nog geen afstand te nemen van de dames uit Twello, 6-5. In de laatste 6 minuten moest het gaan gebeuren.
VKC zette een tandje bij en wist hiermee de voorsprong te vergroten naar 7-5. Het antwoord hierop uit Twello kwam snel en de stand werd snel weer gelijk getrokken naar 7-7. Door een slim uitgespeelde man-minder situatie wisten de dames uit Tubbergen een overal voor de goal van Proteus te creëren en hiermee werd de wedstrijd beslist. VKC nam de voorsprong weer en wist deze later nog uit te breiden naar een eindstand van 9-7.
Doelpunten: Marly Stopel 4x, Annemiek Bekkedam 2x en Richelle Harberink, Laurissa Krom en Sophie Derkman elk 1x.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer