De Tukkers kort voor tijd langs NEO

Op een zondag waarin 3A verrast werd door veel opmerkelijke uitslagen had NEO een mooie slag kunnen slaan middels een zege op de Tukkers. In een uitstekende eerste helft kreeg NEO drie enorme kansen, maar benutte er helaas maar één, waarmee de gasten in leven bleven. Een vroege gelijkmaker na de rust was de opmaat voor een spannend tweede bedrijf waarin de Tukkers vlak voor tijd de drie punten binnensleepte.

NEO goed aan het duel en al na acht minuten kon de thuisclub juichen. Jochem Stam schoot na een fraaie actie strak binnen in de korte hoek: 1-0. Direct daarna had Pascal van Berkum de 2-0 op de schoen, maar de rechterspits slaagde er niet in doelman Davina te verschalken.

Er ontspon zich een helft waarin NEO voortdurend de bovenliggende partij was en het zichzelf aan mocht rekenen dat de score slechts 1-0 bleef. NEO scoorde nog wel, maar na een fraaie actie van Max Brunninkhuis had de bal de achterlijn gepasseerd. Een appèl van de thuisclub voor een strafschop werd door de arbiter resoluut weggewoven en bij de grootste kans, vlak voor de pauze, had Pascal van Berkum, in riante positie, te veel tijd nodig en kon de bal op het laatste moment geblokt worden. De Tukkers werd eigenlijk maar twee keer enigszins gevaarlijk, maar beide afstandsschoten werden makkelijk gepareerd door Bob Peterman.

In de tweede helft stelde De Tukkers al snel orde op zaken. Tymo Schär kapte zijn tegenstander uit op de rand van het strafschopgebied en schoot vervolgens hard binnen: 1-1. In tegenstelling tot de eerste helft kon De Tukkers de bal beter in de ploeg houden en won het meer duels. Na een goede aanval in minuut 63 schoot Jelle Hulskotte de Albergenaren op voorsprong. Uit de voorzet van Kjell Huisman liet hij de keeper van NEO kansloos: 1-2.

De thuisploeg moest komen en kreeg vlak daarna ook twee mogelijkheden. Rens Davina redde eerst op een schotpoging en wist de hoekschop die daaruit volgde ook te pareren. 10 minuten voor het einde moest De Tukkers toch de 2-2 incasseren. Jochem Stam ontving de bal uit een crosspass en wipte die vervolgens knap over doelman Rens Davina in het doel: 2-2.


Het bleef, in tegenstelling tot vorige ontmoetingen, geen gelijke stand. Eerst leek Sjoerd Visschedijk de winnende te maken, maar zijn bal werd nog net van de lijn gehaald door een verdediger van NEO. In de 89e minuut was het wel raak voor De Tukkers. Visschedijk was de aangever en Joep Egberink scoorde met een laag schot de 2-3. In blessuretijd ging een vrije trap van NEO net naast en zo reisde De Tukkers met de volle buit terug naar Albergen.

De volgende competitiewedstrijd voor De Tukkers 1 wordt gespeeld op vrijdagavond 15 februari. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen v.v. Twenthe uit Goor. En NEO kan opnieuw de borst nat maken als het op bezoek gaat bij Sportlust Glanerbrug dat zeer verrassend onderuit ging bij Twenthe Goor maar wel koploper bleef door het verlies van Eilermark tegen Reutum.

Foto’s: NEO

.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer