FC Twente wint ook van Sparta

FC Twente heeft vrijdagavond voor de achtste keer op rij de volle buit gepakt. In Rotterdam werd Sparta na een 0-2 stand bij rust met 0-3 verslagen. FC Twente, zonder de geblesseerde Wout Brama, kwam deze avond geen moment in gevaar tegen een ploeg voor het begin van de competitie tot een van de favorieten voor de titel behoorde.

De gasten kwamen gelukkig op een 0-1 door een onterechte strafschop, de overtreding was buiten het strafschopgebied, door Tom Boere. Eerder waren er al mogelijkheden voor Boere, Aitor, Nacho en Hamdaoui om de score te openen. Kort voor rust vergrootte Peet Bijen (foto intro) de stand toen hij uit een voorzet van Aitor de bal binnen schoot.

Sparta, thuis nog ongeslagen, ging na rust nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar toen Bart Vriends in eigen doel scoorde, was het verzet definitief gebroken. Aangezien FC Den Bosch opnieuw punten verspeelde, 1-1 thuis tegen FC Volendam, is het verschil met de ploeg uit Den Bosch opgelopen tot zes punten. GA Eagles moet het maandagavond opnemen tegen Jong FC Utrecht.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer