Heren Het Ravijn winnen van SVH; dames met een been in finale KNZB beker

De waterpoloheren van Het Ravijn wisten zaterdag weer een wedstrijd te winnen. In het eigen Ravijnbad werd het Rotterdamse SVH, degradatiekandidaat in de Eredivisie, met 13-5 verslagen. De waterpolodames moesten in de halve finale van de KNZB beker zien te winnen van het Zaandamse ZV De Zaan. In eigen huis werd het publiek niet teleurgesteld. De waterpolodames wisten met 10-6 te winnen.

Aanvoerder Lars Gottemaker (foto) was in zijn nopjes met de ruime 13-5 overwinning. Gottemaker: “Vanuit een goed georganiseerde verdediging hebben we op conditie van SVH gewonnen”. Voor de Ravijnheren een goede opsteker na de wedstrijd van vorige week, toen in Zaandam met 17-10 werd verloren van ZV De Zaan. Sem Moorlag scoorde zijn eerste doelpunt in de Eredivisiecompetitie. De Ravijnheren bezetten de 7e plaats in de Eredivisie ranglijst met 20 punten uit 14 wedstrijden. Zaterdag 16 februari speelt heren 1 opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt het Wormerveerse De Ham op bezoek. Het tijdstip dat de wedstrijd begint is 18:15 uur!

De waterpolodames van Het Ravijn staan in het KNZB bekertoernooi met een been in de finale na de 10-6 winst op ZV De Zaan. Een enorme prestatie mag dat wel genoemd worden. De Ravijndames hadden 4 geblesseerde speelster op de kant. Lieke Klaassen (foto) heeft een gebroken hand, Laura Boerdam zat op de kant met griep, Lot Stertefeld was met een gekneusde hand ook geblesseerd en ook Nienke Bouwmeester zat geblesseerd op de kant. Ondanks al die blessures wisten de Ravijndames de wedstrijd naar zich toe te trekken, al ging dat in het begin, gegeven de omstandigheden wel wat stroef.

Laura Boerdam over de gespeelde wedstrijd: “In het begin hadden we wat moeite in de wedstrijd te komen. De laatste 2 periodes werden we sterker en speelden we de aanvallen beter uit. We wisten de kansen beter te benutten”. Kari Ankone, de zondag 17 jaar geworden jeugdspeelster, scoorde haar eerste doelpunt in de Eredivisie waterpolo/KNZB beker. Zaterdag 16 februari wordt de uitwedstrijd in het bekertoernooi gespeeld. Bij winst plaatst Het Ravijn zich voor de bekerfinale. Gezien de gunstige uitgangspositie mag er zelfs met drie doelpunten worden verloren, maar zover wil het team het niet laten komen. De wedstrijd in Zaandam staat om 18:15 uur gepland.

Statistieken:

Halve finale KNZB beker Dames:
Het Ravijn-ZV de Zaan: 10-6
Periodestanden:  3-1, 1-1, 4-3, 2-1. Doelpunten Het Ravijn:  Tessa Stutterheim 4x, Lotte Beunk 2x, Charlotte Mensink 2x Yasemin Smit 1x  Kari Ankone 1x.

Statistieken:

Heren:
Het Ravijn-SVH:13-5.
Periodestanden: 4-2, 6-0, 1-1, 2-2. Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 5x, Bas ter Brake, 2x Lars Gottemaker 2x, Sam Stertefeld 2x, Laurens Jan Schothans 1x. Sem Moorlag 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer