SVZW ontvangt Berkum voor een zes punten wedstrijd

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd voor 26 januari op de rol. Maar door de winterse weersomstandigheden werd die wedstrijd toen afgelast. Berkum staat op dit moment bij de onderste ploegen op de ranglijst. En dat is een positie waar je deze ploeg niet verwacht. Kijk maar eens naar de selectie die Berkum tot haar beschikking heeft. In het doel staat de ervaren Dominic van Hoof. Ook de verdediging bezit genoeg kwaliteit. Rico Wolfen is in Wierden de bekendste, omdat hij ook al speelde voor SVZW. Trainer Raymons Schuurman heeft verder nog de beschikking over de gebroeders Marc en Chris van der Meulen. Ook Jasper van der Stouw, Johnsen Bacuna, en Yannick Kaluzi zijn spelers op hoofdklasse niveau.

Maar ondanks al deze namen zijn de resultaten teleurstellend te noemen. Berkum speelde tot nu toe 19 wedstrijden waarvan er zes werden gewonnen. Totaal heeft Berkum nu 21 punten. Daardoor is de voorsprong op CSV Apeldoorn dat op de 13e plaats staat maar 1 punt. Al heeft Berkum nog wel een inhaalwedstrijd te goed. Op 6 oktober stonden beide ploegen In Zwolle tegen over elkaar en toen werd SVZW met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Ongetwijfeld gaat Berkum proberen om deze wedstrijd te winnen van SVZW. Want een overwinning tegen SVZW zorgt voor wat meer lucht op de ranglijst. Door de nederlaag afgelopen zaterdag tegen DETO is de positie er niet beter op geworden voor Berkum.

SVZW weet wat het moet doen in deze fase van de competitie. Punten pakken in de resterende wedstrijden, anders is het hoofdklasse avontuur na 1 seizoen al weer ten einde. Maar daar wil niemand bij SVZW nog aan denken. De sfeer in het elftal is goed. Er wordt elke training keihard gewerkt om te proberen samen naar een beter niveau te komen. Helaas zijn er door blessures nog niet alle spelers beschikbaar. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval in Bennekom. Daar stonden ook enkele spelers op een positie die voor hen vreemd was. Toch was het spel van SVZW best redelijk te noemen.

Helaas kwam SVZW in 67e minuut met 10 man te staan. En deze 10 slaagden er net niet in om een 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Het is voor zaterdag opnieuw afwachten welke 11 spelers er in de basis gaan beginnen. Zeker is dat beide ploegen de punten keihard nodig hebben, vandaar dat je kunt spreken van een 6 punten wedstrijd. De wedstrijd tussen SVZW – Berkum op sportpark “Het lage veld” begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer