Beuningen en Mander wederom winnaar LSC

Afgelopen zondag om 09.15 uur verzamelden de eerste teams zich bij Landhotel Elshuys in Albergen voor de slotronde van de Landelijke Straatcompetitie. Bij deze competitie spelen teams in clubverband één keer in de maand een wedstrijd bij de verschillende afdelingen. Zo zijn er in het afgelopen seizoen wedstrijden geweest in Lochem, Beuningen (Ov.), Lattrop, Toldijk en het Drentse Vledder. Albergen had de eer om de ronde af te sluiten met een prachtig verkeersluw parcours van ongeveer 5km.

Heren
Bij de heren deden dit jaar 18 teams mee. Mander was vanaf het begin van het seizoen gebrand op titelprolongatie. De heren van KV Beuningen en Ons Streven Tilligte waren ook uit op de overwinning, maar moesten in de laatste paar wedstrijden toch hun meerdere erkennen in de stabiele ploeg uit Mander. De laatste wedstrijd was KV Beuningen de directe tegenstander van KV Mander. In dit onderlinge duel wist Mander (foto intro) de zege veilig te stellen en daarmee ook het kampioenschap in de Landelijke Straatcompetitie. Het team van KV Beuningen werd tweede, KV Ons Streven eindigde met een bronzen medaille.

Dames
Bij de dames deed het team van de Kernploeg mee, om zo een even aantal teams te krijgen. Dit team mocht echter niet meedoen om de prijzen. Het team werd een wedstrijd verslagen, de rest van de wedstrijden werd met overmacht gewonnen. KV Beuningen had vorig jaar de LSC gewonnen en was vastbesloten ook dit jaar de titel mee naar huis te nemen. Zij versloegen in Lochem de kernploeg en dit was de opmaat naar titelprolongatie. In de daaropvolgende wedstrijden kwam de titelprolongatie niet meer in gevaar. KV Kluppelshuizen werd tweede, combiploeg ‘de Kogeltjes’ werden derde.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer