Borhave zet goede eerste stap nacompetitie uit in Voorhout: 34-35

De eerste wedstrijd in de nacompetitie van de handbal eredivisie dames tussen Foreholte en Borhave stond op zaterdagavond in Voorhout gepland. De nacompetitie gespeeld door Borhave, DSVD, SEW en Foreholte heeft als inzet degradatie / klasse behoud. Na afronding van de nacompetitie zal voor de nummer laatst het degradatie lot bezegeld worden en de nummer een na laatst zal door middel van twee duels met de kampioen nacompetitie eerste divisie strijden om een plaats in de eredivisie. Op basis van de rangorde in de reguliere competitie begint Borhave met 4 bonuspunten, DSVG met 3, SEW met 2 en de nummer laatst Foreholte met 1 punt. Het belang van een goede start behoeft geen uitleg.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verlopen gelijk opgaand, maar na 10 minuten maakt Foreholte effectief gebruik van een overtal situatie en slaat een gaatje. dat na nog een tijdstraf bij Borhave oploopt tot vier doelpunten (10-6) halverwege de eerste helft. Hierna ontspon zich een duel op het scherpst van de snede, stevig maar gelukkig nooit grensoverschrijdend. Borhave moest alle zeilen bijzetten om zich staande te houden, en dat lukte de Twentse dames voldoende, dit kon echter niet verhinderen dat Foreholte de pauze inging met een voorsprong, 17-15.

Na rust trokken de Bornse gasten de stand snel gelijk (17-17 na ruim 1 minuut) en ontstond er een wedstrijd met afwisselend een voorsprong voor beide teams. Geen van beide ploegen was in staat de ander “op het kruis te nagelen”. De relatieve balans bleef intact tot Borhave rond de twintigste minuut het initiatief definitief naar zich toe wist te trekken. Langzaamaan nam de ploeg enige afstand (maximaal 4 doelpunten) maar in de eindfase kwam de thuisploeg nog terug tot op één treffer.

Het was geen gemakkelijke overwinning maar wel een degelijke voor de Twentse ploeg. Op de momenten waar het er om gaat kan de ploeg steeds een vuist maken, de ploeg is inmiddels ervaren. Daarnaast zijn er de jongeren die hun rol goed invullen, vandaag stond Daniëlle Mulder er ineens met 6 treffers ter ere van haar verjaardag (zondag), en kon Nina Lansink Rotgerink de verdediging in de tweede helft een extra impuls geven. Volgende week (17maart) speelt Borhave om 13.30 uur thuis in ‘t Wooldrik tegen SEW.

Foto’s: Marion Hoogervorst/Foreholte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer