EHV heren wint met 5-3 bij nummer vier GHBS

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 5-3 gewonnen bij GHBS in Groningen. De even fraaie als verdiende winst was een mooie revanche op de 3-4 thuisnederlaag, eerder dit seizoen, waarbij de scheidsrechter na afloop toegaf dat de winnende treffer afgekeurd had moeten worden. Voor rust waren de Enschedeërs heer en meester en werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gespeeld. Stijn Adolfsen scoorde de terechte 0-1 na een lange pass richting de cirkel en de 0-2 met een subtiel stiftje over de keeper. Robbert Overvoorde bepaalde de ruststand op 0-3 uit een strafcorner die was toegekend nadat een goede actie van Floris Ladrak onreglementair was onderbroken.

In de tweede helft besliste Adolfsen de wedstrijd met een kiezel hard schot uit de stuit in het dak van het doel. GHBS kwam weliswaar terug tot 2-4, maar Joris Maathuis deed de wedstrijd definitief op slot met een benutte strafcorner, waarna het voor de statistiek nog 3-5 werd. Na deze knappe overwinning op de nummer vier van de ranglijst mag de nieuwe trainer-coach van EHV, Ronald Brouwer, zijn manschappen voorbereiden op een Engels weekend, met vrijdagavond een bekerduel bij tweedeklasser Almelo en zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer