Prima zege Dames Losser op WS Twente

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Hengelo een prima 4-9 overwinning behaald op WS Twente. Door deze overwinning blijft Losser in de race voor de 4e plaats. Aanvankelijk had Losser het moeilijk met de sterke Hengelose midvoor. Middels een door haar zelf verkregen strafworp kwam de thuisploeg op een voorsprong. In de opvolgende aanval was het Losser dat een strafworp kreeg. Deze werd door Theresia Korfage onberispelijk ingeschoten. Toch was het WS Twente dat de periode met een voorsprong afsloot. Van een misverstand in de Losserse verdediging maakte de thuisploeg gretig gebruik en scoorde de 2-1.

In de 2e periode kon Losser al vlot de gelijkmaker scoren. Een overtal werd uitstekend uitgespeeld, en aanvoerster Manon Korfage kon vanaf de zijkant eenvoudig scoren. Door een snelle uitbraak van Losser scoorde Cindy Marsman de 2-3, voor de eerste keer in de wedstrijd was er een voorsprong. Niet veel later in de derde periode kreeg WS Twente een strafworp. Deze werd gekeerd door Claudia Nijhuis, maar had geen antwoord op de rebound. Het was echter wederom Cindy Marsman die Losser op een voorsprong zette. WS Twente kon zich nog één keer oprichten. Weer was het de sterke Hengelose midvoor die met een prima actie de 4-4 scoorde.

Daarna was Losser weer aanzet, een sterke fase aan het eind van de 3e periode zorgde ervoor dat Cindy Marsman haar derde treffer aantekende en net voordat de periode afgelopen was scoorde Manon Korfage met haar 2e doelpunt de 4-6. Hiermee was het verzet van WS Twente gebroken. In de 4e periode scoorde Jasmin Oddo de 4-7 met een fraaie boogbal, waarna de uitblinkende Cindy Marsman uit een overtal de 4-8 scoorde. Een halve minuut voor het laatste fluitsignaal was het Kaya Schurink die met een prachtige boogbal de 4-9 eindstand op het scorebord zette.

Coach Rudi Damhuis was tevreden met de overwinning: “In het begin liep het stroef en hadden we moeite met de goede Hengelose midvoor”. “Door meer te gaan bewegen in de aanval kregen we meer vat op de wedstrijd en daar profiteerden de snellere spelers van”.
Volgende week komt EZC naar Losser. De vorm is goed en misschien kan Losser de koploper uit Enschede gaan verrassen.

Periodestanden: 2-1, 0-1, 2-4 en 0-3. Doelpunten Losser: Cindy Voortman 4, Manon Korfage 2, Theresia Korfage, Jasmin Oddo en Kaya Schurink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer