SDO op herkansing in Rhenen en wint van Arena

Afgelopen maandag reisde SDO opnieuw af naar Rhenen om daar de inhaalwedstrijd tegen Arena te spelen. Enkele weken geleden troffen de ploegen elkaar ook. Na een aantrekkelijke beginfase met doelpunten over en weer, werd de wedstrijd gestaakt vanwege hevige lekkage (foto) in de sporthal bij een 3-3 stand. Bij aanvang van de wedstrijd stond Arena op een derde plek en had nog een kleine kans op het kampioenschap. SDO kon de thuisploeg dus een hak zetten.

Het talrijke publiek zag dat beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na vijf minuten gespeeld te hebben stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Daarna wist SDO een gaatje te slaan naar 3-5. De voorsprong wisten de Westerhaarders vast te houden, tien minuten voor rust was het 5-7. In de slotfase van de eerste helft wisten de Oranjehemden het gaatje te vergroten en gingen zo de rust in met een 5-9 voorsprong. De formatie speelde niet geweldig, maar wist ondanks de hoge druk van Arena toch regelmatig tot scoren te komen. De thuisploeg had meer kansen, maar was niet effectief genoeg.

Na rust probeerde SDO de voorsprong te vergroten. Dit lukte niet. Er werd in deze periode erg slordig gespeeld en er werden ook veel onnodige fouten gemaakt in de verdediging. Dit gaf Arena de kans om terug te komen in de wedstrijd. De thuisploeg kwam terug tot 8-9. Maar juist op dat moment vielen twee treffers aan de kant van de Tukkers, 8-11. Daarna was het opnieuw de beurt aan Arena. De ploeg uit Rhenen wisten nu wel naast de bezoekers te komen, 11-11. Met nog tien minuten te spelen kon het dus weer alle kanten op. Tot grote frustratie van de thuisploeg was het SDO dat opnieuw de voorsprong pakte, 11-13. Arena ging opzoek naar de aansluiting, maar vond deze niet. In de slotfase van de wedstrijd scoorde SDO nog tweemaal, en zag zo de overwinning niet meer in gevaar komen. Het laatste doelpunt werd gescoord door de jarige Brain Slaghuis: 11-15.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer