Sparta een maatje te groot voor Den Ham

Den Ham heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta E. met 1-3 verloren. De Hammenaren konden bijna een half uur gelijke tred houden met de kampioenskandidaat, maar werden uiteindelijk simpel aan de kant geschoven. De thuisploeg startte hoopvol met een doelpoging van Kevin Ruiterkamp in de tweede minuut. Het eerste wapenfeit van de Enschedese formatie kwam na een kwartier spelen en leverde nog geen succes op. In de 30e minuut was het wel raak voor de gasten. Wie anders dan Ronald te Morsche reageerde attent op een vrije trap van Andy Sterken, 0-1. Tot aan de rust werd Sparta nog tweemaal gevaarlijk. Gescoord werd er niet.

In de tweede helft kon Den Ham de sterke tegenstander niet meer bijbenen. Na een uur spelen werd de score verdubbeld. Het was wederom Te Morsche die op de juiste plek stond en een afgemeten voorzet van Danny Reinders beheerst afrondde. De Hammer goalie Jeffrey Ekkel onderscheidde zich in het laatste kwart met een aantal prima reddingen maar was in de slotfase kansloos op een inzet van de man van de wedstrijd: Ronald te Morsche. De invallers van Den Ham zorgden in blessuretijd nog voor enig blauwwit vuurwerk op de Rohorst. Een knap schot van Leon Harmsen kon door de Sparta doelman uit het doel worden gestompt, echter de daaropvolgende corner werd door Roy Zorgdrager zeer fraai binnengeschoten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer