Subsidie The Valley Bucketeers voor 3X3 basketbal

In november 2018 heeft de provincie Overijssel de subsidieregeling ‘challenge bewegen in de openbare ruimte’ gepubliceerd. Met deze nieuwe regeling​ wil de provincie het sporten en bewegen in de openbare ruimte stimuleren. Afgelopen week was de bekendmaking van de winnaars in Zwolle. Basketbalvereniging The Valley Bucketeers ging met maar liefst €15.222,- naar huis.

Samen met de gemeente Hellendoorn werd begin dit jaar een aanvraag ingediend. Met het gewonnen geld wil de vereniging het basketbal terugbrengen naar het pleintje. Bij de thuishaven Het Ravijn Zwem Sport Zorg zal een pleintje worden gerealiseerd waarop 3×3 basketbal kan worden gespeeld. The Valley Bucketeers wil jeugdleden inzetten om activiteiten op dit pleintje te organiseren.

3×3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketbalsport, waarbij er door twee teams van drie spelers tegen elkaar wordt gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. 3×3 basketbal wordt buiten gespeeld, waardoor het toegankelijk wordt voor iedereen. Daarnaast worden alle spelers actief betrokken bij het spel, wat ontwikkeling van spelers ten goede komt.

Met toenemende beweegarmoede en afnemende sociale cohesie is het maatschappelijk relevant kinderen en sport terug te brengen naar de straat. Door talenten te ontwikkelen, in de buitenlucht te zijn, samen te spelen, in beweging te zijn en elkaar te ontmoeten wordt de kracht van sport ten volle benut.

Basketbal is bij uitstek een sport die in de jaren ’80 en ’90 onderdeel uitmaakte van het straatbeeld. Met de komst van veel concurrerende activiteiten, waaronder de opkomst van de digitalisering, is dat in hoog tempo verdwenen. De sport heeft zich echter wereldwijd ontwikkeld en wordt toegevoegd aan de vaste programmering van de Olympische Zomerspelen.

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers wil haar eigen sport promoten en inspelen op de groei van 3×3 basketbal door het een plek te geven in de openbare ruimte. Om zo het bewegen in de openbare ruimte te stimuleren: terug naar het pleintje!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer