SVZW ontvangt het sterke AZSV

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor SVZW. De tegenstander is AZSV uit Aalten. De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948. Daarmee is de club net is iets ouder als SVZW dat op 23 september 1948 werd opgericht. AZSV is uitgegroeid tot een stabiele voetbalclub met ruim 1300 leden. In 2013 promoveerde het 1e elftal naar de hoofdklasse en op dat niveau speelt de club nog steeds. De trainer in 2013 was Dennis van Toor. Hij was maar liefst 8 jaar werkzaam bij AZSV. Vanaf dit seizoen is hij trainer van Staphorst. Zijn opvolger in Aalten is Dave de Jong (foto).

Op dit moment is nog niet bekend of hij volgend seizoen ook nog werkzaam zal zijn in Aalten. Aan de prestaties kan dat niet liggen, want AZSV draait een goed seizoen. Gevolg hiervan is dat de club op een mooie middenmoot positie staat. Opvallend is wel het doelsaldo van AZSV. Niet veel goals voor, 27 na 21 wedstrijden, maar ook niet veel tegen, 25 slechts. Vandaar ook dat AZSV niet echt een topschutter in de selectie lijkt te hebben. Robbin Thuss en Max Jansen zijn de spelers met de meeste goals achter hun naam. De meeste goals voor scoorde AZSV wel in de wedstrijd tegen SVZW op 24 november jl. De wedstrijd eindigde toen in 4-2.

Dat SVZW aan een moeizaam seizoen bezig is geen nieuws meer. Een blik op de ranglijst zegt genoeg. Inmiddels is de veilige 12e plek normaal gesproken niet meer haalbaar voor SVZW. Vandaar dat de doelstelling nu is om in elk geval te eindigen op de 13e of 14e plaats. Dan is er nog de mogelijkheid om via de nacompetitie het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen. Voorwaarde is wel dat er in laatste wedstrijden nog de nodige punten worden gehaald om zo op die plek terecht te komen. Pessimisten zullen zeggen dat gaat niet meer lukken. Maar als je het optimistisch bekijkt zeg je dat er nog 8 wedstrijden zijn om punten te pakken.

Het beste is om met deze laatste gedachte in het achterhoofd aan deze serie ontmoetingen te beginnen. Aan de spelers zal het niet liggen. Zij zijn van plan om elke te week volop te strijden voor punten. Het is te hopen dat het blessure spook Wierden links laat liggen. Want het is elke week weer afwachten wie er allemaal beschikbaar zijn. De wedstrijd tegen AZSV begint om 14:45 uur.

Foto’s AZSV: SVZW/bron website van AZSV.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer