Vroomshoopse Boys klopt taai DZSV

De omstandigheden waren verre van ideaal bij het competitieduel van Vroomshoopse Boys tegen DZSV uit Dinxperlo. Een loodzwaar veld en een harde wind stonden goed voetbal in de weg. De gasten hadden met twee recentelijke overwinningen op ASC’62 en De Esch vertrouwen getankt en wilden die lijn voortzetten. De thuisploeg kende wat personele problemen door het door blessures ontbreken van Rutger Schrijver, Ton Kunst en Robert Veld. Jelle Drees is een echte multifunctionele speler en nu werd de middenvelder van de Boys in het hart van de verdediging geposteerd.

De mogelijkheden van een matige eerste helft waren op de vingers van één hand te tellen. Er werden enkele schoten van Boys-zijde gekraakt en in de 34ste minuut werd een daverend schot vanuit de draai van Ramon de Jong knap overgetikt door keeper Bram Wolters van DZSV. De gasten verschenen in de eindfase van het eerste bedrijf twee keer gevaarlijk voor het doel van keeper René Kok. Gedragen door de wind vielen hoge inzetten bijna in het doel van Vroomshoopse Boys, mar zowel in de 35ste als de 40ste minuut ontsnapte de Boys aan een op dat moment onverdiende achterstand.

Met 0-0 werd gerust en in de tweede helft was er wat meer zichtbaar van het vertrouwde combinatiespel van de Boys. De gretig ogende broers Jesper en Julien Derks speelden met lef en vertrouwen en zetten met hun aanvallend gerichte acties de defensie van DZSV onder druk. De uitvallen van de gasten waren niet van gevaar ontbloot en in de 54ste minuut moest Boys-keeper René Kok handelend optreden bij een venijnig schot van Max Tamboer. In de 61ste minuut wisselden hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens middenvelder Bram Hooijer voor Ramon Bolks. In de 68ste minuut bracht Jordy Harms medespeler Ramon de jong in stelling,. Diens harde schot werd knap gepakt door DZSV-keeper Bram Wolters.

Een minuut later ontsnapte Vroomshoopse Boys aan een achterstand. Vanaf links kwam de bal voor het doel van de thuisploeg en Bart Bruntink schoot van dichtbij keihard op de onderkant van de lat. In de 71ste minuut werd de ban gebroken. Jordy Harms stuurde Jos Hutten diep, die op weg leek naar een doelpunt. Op het laatste moment werd de Boys-middenvelder van achteren getackeld en scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Leon Dogger voltrok namens Vroomshoopse Boys vervolgens op perfecte wijze het vonnis: 1-0.

DZSV trachtte daarna terug te komen, maar de solide ogende Boys-defensie speelde sterk en uiterst geconcentreerd. Vroomshoopse Boys kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en verdubbelde in de 92ste minuut de score. Jordy Harms speelde op technisch fraaie wijze meerdere tegenstanders uit bij de achterlijn en Ramon de Jong kon de bal ongehinderd in het doel van DZSV lopen: 2-0. Meteen daarna floot arbiter Huis in ’t Veld voor de laatste keer en was de Boys drie punten rijker. Het voetbal was mede door de weersomstandigheden niet best tegen deze taaie opponent, maar de winst werd wel veilig gesteld. Een week daarvoor werd een veel sterker Vroomshoopse Boys niet beloond tegen koploper DOSS Kampen en zo werkt het soms in de voetballerij. Volgende week speelt Vroomshoopse Boys als de nummer 4 van de tweede klasse H. uit bij de nummer 5. SVI. Dan wil de blauw-gele formatie revanche nemen op de ongelukkige thuisnederlaag van 19 januari van dit jaar.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer