BC Bousema wint thuis verdiend van Zundert

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben na de 7-1 overwinning zondagmiddag tegen mede kandidaat STZ Zundert plaatsing voor de play off wedstrijden om het kampioenschap nog helemaal in eigen hand.

BC Bousema begon uitstekend aan deze wedstrijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Frans van Schaik was vanaf het begin tegen Rick van Beers de betere en stond halverwege na 15 beurten al op een 20-11 voorsprong. In het tweede deel liet hij zich niet meer verrassen en met series van 4, 2, 2 en 7 caramboles stond hij na 22 beurten op een 37-20 voorsprong. Drie beurten later had hij de winst binnen. Van Beers kwam tot 23 caramboles.

Op de andere tafel leek Wesley de Jaeger op een gemakkelijke overwinning tegen Barry van Beers af te stevenen. De Belg in Lochemse dienst stond na veertien beurten op een 16-10 voorsprong maar twee beurten later was deze voorsprong geslonken tot 20-19. Na de hervatting opende De Jaeger met een serie van elf caramboles, maar hij had toch voor de laatste negen caramboles 14 beurten nodig waardoor Van Beers nog terug kon komen tot 32 caramboles.

In het tweede deel waren de spelers aan elkaar gewaagd en kon elke partij verschillende kanten op. In de partij tussen Gokhan Salman was het constant stuivertje wisselen en verschillen van vijf caramboles werden probleemloos teniet gedaan. Uiteindelijk was het Salman die aan het langste eind trok met 40-34 in 29 beurten.

Kort daarvoor was de partij tussen Johan Loncelle en Roland Forthomme in een remise geëindigd. Loncelle stond na 21 beurten nog op een 38-28 voorsprong maar met een serie van elf caramboles stond de man uitkomend voor STZ plotseling op een voorsprong. Loncelle had de zenuwen in bedwang en maakte de partij uit met twee caramboles. Zijn tegenstander scoorde in de nabeurt de verdiende carambole en redde zo de eer voor zijn team.

“Dit had ik op voorhand echt niet gedacht, maar op alle winstpartijen valt niets af te dingen”, aldus captain Ronny Hazewinkel. “Maar we zijn er nog niet. Uit de laatste twee wedstrijden moeten we twee punten halen om ons te plaatsen. Met tegenstanders als SIS Schoonmaak thuis en L&B Ledermode wordt het nog moeilijk genoeg”.

BC Bousema speelt Paaszaterdag in Lochem en op Paaszondag moet het dan naar Hoeven.

Foto’s: Jaap Gönning/Paul Brekelmans

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer